A Sportérték című műsorban kiderült, hogy szakított a hagyományokkal az Újpest, amely Nebojsa Vignjevics vezetésével készül a következő idényre és az elmúlt hetekben remek körülmények között Ausztriában edzőtáborozott a lila-fehér együttes. A változások jót hozhatnak, meg az a tény is, hogy ebben a szezonban már kiharcolhatja a nemzetközi kupaindulást az Újpest, amennyiben megfelelő helyen végez a bajnokságban. Erre Balajcza Szabolcs azt mondta, hogy véleménye szerint nem ez a cél, hanem az, hogy érmet szerezzen az Újpest a következő idényben. A többi csak ráadás.

A csapatkapitány azt is elárulta, hogy az előző idény végén, amikor néhány fordulóval a bajnokság vége előtt eldőlt, hogy a dobogó már nem lehet meg, akkor talán egy kicsit motiválatlanná vált az együttes, az utolsó fordulóban már inkább a Ferencváros elleni kupadöntőre készültek az újpesti labdarúgók. Ennek oka abban keresendő, hogy az UEFA szankciói miatt az Újpest semmiképpen nem indulhatott a nemzetközi kupákban, így az idény végére egyetlen fontos cél maradt, az FTC elleni Magyar Kupa-finálé. "Sajnos ott nem sikerült nyerni, ha megnyerjük a kupát, akkor egy jó idényt zárunk, így azért nem mondhatom ezt el - árulta el az újpestiek kapusa, aki remeknek nevezte a műsorban a MK-döntő körítését.
Arra a felvetésre, hogy sikerült-e megváltoztatni a trendeket, és a válogatott mellett álló szurkolók közül többen kijönnek-e majd bajnoki meccsekre, Ágai Kis András és Balajcza Szabolcs azt mondta, hogy Magyarországon a válogatottnak szinte külön szurkolótábora van, így nem feltétlenül jelenthet a jó Eb-szereplés nézőszám növekedést a bajnoki találkozókon.
Ennek megváltoztatására egyetlen módszer van, a magyar kluboknak aktívabban kell megnyerniük a nézőket, de ebben - mondta Ágai Kis András, az Újpest élen jár, mert sok kezdeményezéssel "édesgetik magukhoz" a labdarúgást egyébként kedvelő nézőket. Ami azonban biztos, hogy megváltozott a válogatott Európa-bajnoki meccseit követően, az a magyar futballt az elmúlt évtizedekben körbelengő negatív hangulat. Ez egyértelműen megváltozott, és ebből kell profitálnia az egész magyar labdarúgásnak, mert mostantól végre trendi a magyar futballért dolgozni.