A határozat értelmében több mint 1,3 milliárd forintért vásárol az MRP szervezet OPUS törzsrészvényt. Az egy értékpapírra jutó átadási ár, a tranzakciót megelőző három tőzsdei nap, napi átlagárfolyamainak számtani átlaga lesz.

Az igazgatóság ezzel egyidőben arról is döntött, hogy az Opus Global Nyrt. újabb sajátrészvény-vásárlási programot indít, ennek értéke azonos lesz, mint amennyiért az MRP szervezetnek részvényeket adott el a társaság. Az újabb vásárlások november 4-én indulnak, és legkésőbb 2025. január 31-ig lezárulnak. A döntés értelmében a vásárlásoknak a felső korlátja 547 forint részvényenként.

A vállalat júliusban jelentette be, hogy munkavállalói részvényjuttatási programot indít az igazgatósági tagok, valamint a menedzsment tagjainak. Az éves gazdálkodási adatoktól és meghatározott célok teljesülésétől függő új javadalmazási elem megfelel a nagyobb tőzsdei társaságok gyakorlatának, amivel transzparens, a cég eredményeihez jobban kötött javadalmazási rendszer alakul ki.

Az Opus Global idén már kétszer vásárolt a saját részvényeiből, először tőzsdén kívüli aukció keretében vett 2 milliárd forintnyi részvényt. Majd a június 17-től meghirdetett programban vásárolt 2 milliárd forintért saját papírt.