Az e-kereskedelem dinamikus fejlődése Magyarországon az elmúlt négy évben több mint 18%-os éves átlagos forgalomnövekedést eredményezett, ahol a nem háznál történő kézbesítési szolgáltatások egyre jobban előtérbe kerültek. Erre reagált a Posta, amikor logisztikai infrastruktúrájának innovatív fejlesztése részeként 2022 nyarától további csomagautomaták telepítésébe kezdett.

A társaság a már meglévő 50 működő automatája mellé további 400-at telepített országszerte. Az automaták a fővárosban, az agglomerációs településeken, illetve vidéki nagyvárosokban, jellemzően kiemelt forgalmú helyeken kerültek elhelyezésre. Az önkiszolgáló tárolók általában kültéren állnak, ezzel is megkönnyítve, hogy a nap 24 órájában lehessen csomagot átvenni és feladni.

Balczó Barnabás, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója a fejlesztés kapcsán elmondta: „a csomaglogisztikai tevékenységünkben kiemelt szerepe van az e- kereskedelemben megvásárolt áruk hatékony célba juttatásának, de megoldást kínálunk azon ügyfeleink számára is, akik maguk szeretnék egyszerűen feladni saját csomagjaikat. A gyors és pontos kézbesítés mellett pedig a legfontosabb feladatunk, hogy országszerte biztosítsuk ügyfeleinknek az átvétel rugalmasságát is a nap 24 órájában".

A társaság folyamatosan azon dolgozik, hogy – az egyetemes szolgáltatás ellátása mellett – a kiscsomaglogisztikai piacon is versenyképes, modern, minőségi szolgáltatásokat nyújtson, és a digitális ügyfélélmény mellett figyelmet fordít a kényelem megőrzésére is.