A pandémia hatására sokszorosára nőtt azoknak a száma, akik szabadtéri sütögetés során kapcsolódnak  ki. Ezt egyébként egyre többen ismerik fel a turisztikai-vendéglátói szektorban, hiszen vonzza a vendégeket az előttük készülő tökéletes fogások illata és látványa . A séf egyszerre süthet húsokat, köreteket, és főzhet mártásokat, aminek köszönhetően a vendégek a teljes ételkészítési folyamatot végigkövethetik. A közös sütögetés alkalmával a vendégeknek egy igazi kulináris élményben lehet részük.

 

A SpaTrend stratégiájában a piac megteremtése is helyet kapott; grilliskola, receptoldal, napi 30-40 ezres látogatottságú Facebook-csoport kelt vágyat az új sütők beszerzésére, melyek egy-egy rendezvény keretében akár ki is próbálhatók, összehasonlíthatók. Emellett új szakma is kialakult, grillszakácsnak lenni mára menő dolog lett.

A Trend FM turizmus.com műsorában elhangzott interjúban szó esik még arról, hogy

•    miért alakult ki hiány a készülékekből,
•    milyen típusú grillsütők, kemencék léteznek,
•    mennyi mindent készíthetünk a különféle eszközökben és
•    hogyan növeli a vendéglátóhelyek, borászatok forgalmát a sülő hús látványa, illata?

 

Vezse Rolanddal, a SpaTrend Kft. ügyvezetőjével Érczfalvi András beszélgetett.