A BÉT Standard kategóriába történő átlépés feltételeként megkezdődik az IFRS könyvvezetésre történő átállás, így a 2025-ös évet várhatóan már az új szabályok alapján dokumentálja a társaság.

Sikeres akvizíciós integráció

A vállalat áprilisban történetének eddigi legnagyobb felvásárlási ügyletét zárta, az Európai Kiválósági Üzleti Díjat is elnyerő Julius-Globe Kft. cégcsoportba történő integrálása sikeresen halad. Az akvizíció mind méretében, mind üzleti potenciálban, valamint megrendelői, iparági, beszállítói diverzifikáltságban unikális lehetőségeket hozott a cégcsoportnak.

Ráadásul a Julius-Globe tapasztalt fejlesztőmérnöki csapatának és K+F tevékenységének köszönhetően lehetővé vált a Navigator innovatív ipari technológiák irányába történő további fejlődése.

Fókuszban az innovatív ipari tevékenység

Csoportszinten az üzletágak szerepe a megfogalmazott stratégiai terveknek megfelelően módosult.  Több mint háromszorosára nőtt a gépipari készülék-, szerszám- és alkatrészgyártó tevékenység súlya, miközben a projektalapú, szezonális megbízásoknak sokkal inkább kitett kiállításépítés és prémium belsőépítészet hozzájárulása mérséklődött. A kiállításépítési piacon olyan változások következtek be, mely a korábbi évek működési modelljének alapvető átalakítását tették indokolttá a Trifolium International tagvállalatunk esetében.

Hatékonyságnövelő lépések a menedzsmenttől

Az iparági környezet többrétű kihívásaira a menedzsment fontos stratégiai válaszlépésekkel reagált, ezen hatékonyságnövelő intézkedések pozitív hatása még az idei évben jelentkezhet. 2024 első félévében a Julius-Globe és az Instrum teljesítményét egyaránt 20% feletti EBITDA marzs hatékonyság jellemezte. Elsődlegesen a bázis időszak kiemelkedően magas aktiválási értéke magyarázza a csoportszinten 178 millió forintra csökkenő EBITDA teljesítményt, melynek időarányos javulására számít a vezetőség a második félévben.

„Több jelentős fejlesztési projektet és beruházást megvalósítva egy nehezebb iparági környezetben is a jövőbe invesztálunk, folytatjuk tőkeszerkezetünk optimalizálását, hogy képesek legyünk tudatosan tovább építkezni, hangsúlyozva akvizíciós céljainkat. Ezzel párhuzamosan befektetői körünk szélesedik, részvényeink likviditása javul, melyet majd érdemben fel tud gyorsítani az Xtend piacról történő szintlépésünk a hazai tőzsdén” – emelte ki Jutasi Zoltán, a NAVIGATOR Investments Igazgatóságának elnöke.