A frankfurti székhelyű elemzőház a következő években további sikeres tőkeemelésekre és a részvényszám emelkedésére számít annak érdekében, hogy az akvizíciós stratégiai célok optimális finanszírozása megvalósuljon.

Dr. Norbert Kalliwoda szerint a társaság részvényei vonzó befektetési lehetőséget kínálnak, előrejelzése alapján a részvényekkel nagyon alacsony árazási szorzóval kereskednek, miközben a likviditás javulása várható, a BÉT Standard kategóriájába való átlépés szélesítheti majd a befektetői kört.

2024-es előrejelzése alapján mindössze 4,39-es árfolyam/nyereség ráta (P/E) és 3,63-as EV/EBITDA értékeltség mellett forognak a BÉT Xtend piacára 2022 szeptemberében bevezetett részvények.

Az elemzés kiemeli azt is, hogy a Navigator mérföldkőnek tekinthető akvizíciót jelentett be, a cégcsoport célja pedig ipari innovációs technológiák alkalmazásában élenjáró vállalatcsoport kiépítése és működtetése aktív akvizíciós stratégia megvalósításával.

A vállalat tervei szerint 2022-ről 2026-ra megnégyszerezi bevételeit, 4-5 millió eurós EBITDÁT céloz meg, és nettó eredménye megközelítheti a 2,5 millió eurót.

A csoportban lévő K+F szaktudás és modern technológia révén olyan iparágak beszállítójaként képes további növekedésre, mint az energiaipar, vasútipar, élelmiszeripar, az orvosi műszertechnika vagy az űripar.