Magyarországon, a miskolci Mechatronikai Ipari Parkban épül a Chervon Auto első Kínán kívüli üzeme, melynek generálkivitelezői munkáit a Market Építő Zrt. végzi.

A több mint 120 millió euró értékű zöldmezős beruházás keretében megvalósuló 30.000 négyzetméteres csarnokban főként elektromos autókhoz gyárt majd alkatrészeket a vállalat – a többi közt akkumulátorházakat, motorházakat, inverterházakat, akkumulátortálcákat, tengelyeket, fogaskerekeket és egyéb termékeket.

A miskolci üzem présöntő berendezése hazánkban és a régióban egyaránt egyedülálló méretekkel rendelkezik majd, az alumíniumolvasztó üzem kapacitása pedig évi 50 ezer tonna lesz.

A beruházás magas technológiai színvonalához a Siemens eszközei is hozzájárulnak: a Chervon miskolci gyárépületének középfeszültségű energiaellátását kialakító Centervill Kft. ugyanis a német technológiai vállalat eszközeit választotta.

A 8DJH kompakt középfeszültségű kapcsolóberendezéseket, valamint a SIVACON S8 és S4 kisfeszültségű energiaelosztó-rendszereket 2022 nyarán szállítja a német cég, a termelés pedig a tervek szerint 2023 első negyedévében indul az üzemben.