A Business Superbrands 15. éve van jelen Magyarországon, és megalapítása óta olyan cégeket, illetve márkákat emel ki, amelyek nem elsősorban a fogyasztókkal, hanem vállalkozásokkal, szervezetekkel állnak kapcsolatban.

A Siemens számos nemzetközi elismerést gyűjtött be az elmúlt időszakban. Legutóbb például a Fast Company médium nevezte meg a vállalatot a világfordító cégek között.

A német vállalat több különleges projektet mutatott be pályázatában. Az egyik a pandémia kategóriában nyertes vakcinagyártás digitalizációja, melynek köszönhetően mindössze pár hónap alatt elindult a Covid-19 vakcinák gyártása Németországban.

A másik a hamburgi önvezető vonat, mely 30%-kal több utast tud szállítani alacsonyabb energiaigény mellett, valamint a digitális iker technológia használata az egészségügyi berendezések gyártása terén.

Szintén komoly potenciált képvisel a mesterséges intelligencia alkalmazása az épületek hűtési-fűtési, szellőzéstechnikai optimalizációjában, mellyel csökkenthető a globális CO2 kibocsátás 15%-át jelentő szektor emissziója.

A mintegy 300 000 főt foglalkoztató vállalat árbevételének 7,8%-át, 4,9 milliárd eurót költött kutatás-fejlesztésre 2021-ben. Munkatársaik naponta mintegy 20 innovációval állnak elő.

Ennek köszönhető, hogy a cég előkelő helyen szerepel a legtöbb szabadalmat beadó társaságok listáján az Európai Szabadalmi Hivatal rangsorában.