US100

Az amerikai Nasdaq technológiai index (US100) az utóbbi időben emelkedő tendenciát mutat. A napi időkeretre tekintve azt láthatjuk, hogy az ár az ellenállási terület fölé tört 12 450 ponton. Amíg az ár fölötte ül, egy felfelé irányuló mozgás tűnhet az alapesetnek. Az első cél a vásárlók számára a legutóbbi lefelé irányuló korrekció 127,2 százalékos, külső Fibó retracementje. Hogy újabb korrekcióról beszélhessünk, az árnak vissza kellene térnie a fent említett zóna alá 12 450 pontra. Az alacsony volatilitás ellenére a fő trend továbbra is emelkedő, a charton még nem lehet az eladás jeleit észlelni.

US100, D1 intervallum. Forrás: xStation5

Ezüst

Az ezüst chartját nézve láthatjuk, hogy a november végi csökkenést szinte teljesen törölte. A vevők a hónap elején előnyre tettek szert, és a piacon egy felfelé tartó mozgás vette kezdetét. A piaci bikáknak nemrégiben 24,00 dolláron sikerült megvédeniük a támaszt, amelyet a helyi 1:1 szerkezet alsó határa jelöl. Az Overbalance módszertana szerint mindaddig, amíg az ár felette ül, a felfelé irányuló mozgás folytatására számíthatunk. A legközelebbi ellenállás 25,00 dollárnál található, ahol a korábbi árreakciók jelentek meg.

Ezüst, H4 intervallum. Forrás: xStation5

Arany

Az aranypiac technikai helyzete nagyon hasonló ahhoz, amelyet az ezüstpiacon figyelhetünk meg. A H4 intervallumot nézve láthatjuk, hogy a lefelé irányuló mozgás november végén leállt. A vevőknek sikerült az árat a legfontosabb ellenállási terület, azaz 1850 dollár fölé emelni, amely most kulcsfontosságú támaszként szolgálhat. A területet a helyi 1:1 szerkezet alsó határa erősíti. Amíg az ár felette ül, a bikák előnyben vannak. Az első kulcsfontosságú ellenállás az 1895 dolláros területen található, ahol a korábbi árreakciók voltak.

Arany, H4 intervallum. Forrás: xStation5

 

További piaci elemzésekért keresse az XTB honlapját!