Az elsősorban sportolók számára készült Form Swim Goggles viselésével a kiterjesztett valóságnak(augmented reality) köszönhetően úszás közben is megtekinthetők a különféle teljesítménymutatók. Az átlátszó AR kijelző valós időben mutatja meg, hogyan is teljesített az úszó a vízben.

Az eszközt az elmúlt négy évben profi sportolókkal és edzőkkel, köztük egykori olimpikonokkal, együttműködve fejlesztették ki – tájékoztatott a vancouveri székhelyű Form startup.

A szemüveg a többi között azért is kiemelt jelentőségű, mert az úszás a világ egyik legelterjedtebb sportága. Jelenleg több mint 30 millió aktív úszó él csak az Egyesült Államokban. A viselhető kiegészítők – például az okosórák – a szárazföldön űzhető sportokban már sok változást hoztak. A vízben hordható termékek viszont eddig ronthatták a teljesítményt, és csak nehezen lehetett velük hozzáférni a valós idejű adatokhoz.

A Swim Goggles augusztus 7-étől lesz elérhető a Form honlapján 200 dolláros áron. Ekkortól lesz ingyenes letölthető a kapcsolódó applikáció is iOS és Android operációs rendszerű készülékekre egyaránt.

Olvassa el a teljes cikket az M2M Zóna oldalán!