Az első adás egyik fő témája a tehetséggondozás volt, hogy mit jelent ez az iskolai oktatás, a diákszervezetek, a karrierépítés és akár az önfejlesztés terén. Szó volt arról is, hogy kellenek-e mindig mentorok, vagy éppen miért jó, hogy bár kevesebb még a tudásuk a fiataloknak, de sokszor a jóval több önbizalom ellensúlyozza azt.

A jó tanácsok között szerepel, hogy az erősségekre való fókuszálás mellett fontos a gyengébb oldalunkat is fejleszteni. A szakmailag sikeres emberektől is sokat tanulhatnak a diákok – akár a jó példa „másolásával", figyelésével, de – amennyiben lehetőség van rá – proaktív kérdésekkel is.

A podcastban szerepel:

  • Szelőczei Dávid, a Youth Business Group egyesület vezetője. A 2017-ben alakult ernyőszervezet hallgatói és diákszervezeteket fog össze.
  • Dr. Bartal Tamás, eredeti végzettsége szerint jogász, a Jogi Alaplap online szakfolyóirat alapító-főszerkesztője, az Építési és Beruházási Minisztérium közbeszerzésekért és társaságfelügyeletért felelős helyettes államtitkára, korábban a Nemzeti Útdíjfizetési és Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) vezérigazgatója volt.