Fontos kérdés lehet a végzős egyetemisták számára az is, hogy diplomás pályakezdőként miként kerülhetnek be a magyar államigazgatásba, közigazgatásba. Erről szólt a Monitor Délután műsorunkban elhangzott interjú.

Péter Előd dr. Bartal Tamással beszélgetett, aki eredeti végzettsége szerint jogász, a Jogi Alaplap című online szakfolyóirat alapító-főszerkesztője. Dr. Bartal Tamás, az Építési és Beruházási Minisztérium közbeszerzésekért és társaságfelügyeletért felelős helyettes államtitkára, korábban a Nemzeti Útdíjfizetési és Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) vezérigazgatója volt.

Péter Előd, a House of European Affairs –  Pécsi Tudomány Egyetem (HEAD-PTE) alapító elnöke, a HEAD Franchise képviselője. A szervezet célja azon fiatal egyetemisták képzése és hálózatba tömörítése, akik az európai uniós szakpolitikák és diplomácia iránt érdeklődnek.

A podcastban a többi között szó volt arról is, mennyire különbözhet az elméleti oktatás és a munkahelyi gyakorlat, illetve milyen – később a munkaerőpiacon is jól kamatoztatható – tapasztalatokat adhat az egyetemi diákszervezetekben való részvétel.