Lényeges változás, hogy a SZÉP-kártya zsebei megszűnnek, ebből adódóan a a rekreációs keret a jövőben bárhogy felhasználható a törvényben meghatározott célokra. Az újdonságok közé tartozik, hogy már a 30 év alatt szülő anyák is szja-kedvezményben részesülhetnek – nyilatkozta a megkérdezett kisvállalati adózási szakértő.

Tavaly rekordot döntöttek a jogalkotók az adózás szabályainak módosításában. A változtatások nagyobb része már év közben életbe lépett, de legalábbis lehetett róluk sokat hallani – mondta Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna.

Hozzátette: a legtöbb embert érintő átalányadózás változtatásaival kapcsolatban érdemes lesz szakemberhez fordulni, mert sok kérdés felmerülhet majd, ezért ennek az apróbb módosításait 2023-ban is folytatják.

Emellett fontos az is, hogy bővült a fordított adózással elszámolható szolgáltatások köre, továbbá módosult az új ingatlan fogalma is, és ezekre meghosszabbodott az 5 százalékos adókulcs alkalmazásának lehetősége. A szakértőt Némedi Kincső kérdezte a legfontosabb, legtöbb embert érintő változtatásokról.