Az átfogó kampány keretein belül az egyesüléssel járó változásokról, az azt megelőző átállási időszakkal kapcsolatos tudnivalókról, teendőkről kaphatnak számos kommunikációs csatornán információt a lakossági és vállalati ügyfelek.

A bankszámlakivonatokon, elektronikus levelekből, a tagbanki honlapok „Fúziós Hírek" menüpontjában és a közösségimédia-felületeken, a vállalatcsoport szakértőinek sajtónyilatkozataiból, valamint személyes kapcsolattartókon és az ügyfélszolgálaton keresztül egyaránt lehet tájékozódni. Az MBH Bank május 1-jétől elérhető hivatalos honlapján, az mbhbank.hu oldalon is tájékozódhatnak az ügyfelek a későbbiekben.

„A fúzió korábbi lépései során összegyűjtött szakmai tapasztalatainkra alapozva most is kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az ügyfelek minél kevesebbet érezzenek az egyesüléssel járó háttérfolyamatokból. Ennek érdekében rendkívül részletes, és egyszerre több csatornán zajló tájékoztató kampánnyal segítünk felkészülniük az április utolsó napján megvalósuló egyesülésre és az azt követő változásokra. A Takarékbank és az MKB Bank ügyfeleit arra kérjük, hogy a következő hetekben kövessék figyelemmel az általunk kiadott tájékoztatásokat" – mondta Egerszegi Ádám, a Magyar Bankholding transzformációért felelős vezérigazgató-helyettese.

Az első tájékoztató leveleket elektronikus formában, a januári bankszámlakivonatokkal együtt már február elején le lehet tölteni, míg postai úton várhatóan a napokban érkezik az értesítő a számlakivonatokkal együtt. Ezzel együtt a hónap közepén elektronikus levélben is megérkezik a tájékoztató az arculatot érintő változásokról, az ügyfélszolgálat elérhetőségéről, az ATM-ek, a betéti- és hitelkártyák használatára vonatkozó információkról, a fizetési számlaszámmal, fizetési megbízásokkal, valamint egyes hiteltermékekkel kapcsolatos tudnivalókról, melyek bankonként változhatnak.

A Magyar Bankholding tagbankjai az átállással kapcsolatos változásokról és az ügyfelek tájékoztatásáról folyamatosan tájékoztatják a Magyar Nemzeti Bankot, mint felügyeleti szervet.

Teljes arculatváltást hajt végre a bankcsoport

Az egyesülést követően, az év folyamán a korábbi MKB Bank és Takarékbank fiókok arculata is fokozatosan, több lépcsőben megváltozik, és az MBH Bank arculatával működnek majd tovább. Emellett új arculatot kap a cégcsoporthoz tartozó teljes bankkártya-portfólió is, amellyel az újonnan kibocsátott kártyákon találkozhatnak először az ügyfelek. A használatban lévő, érvényes bankkártyák külön lecserélésére nincs szükség a fúzió miatt, továbbra is használhatók az érvényes kártyák.

Május 1-jétől az ügyfelek valamennyi korábban megszokott kommunikációs csatornán – az internetbankban, a mobilalkalmazásban, a számlakivonatokon, a postai és elektronikus leveleken – is majd az MBH Bank saját adataival és logójával találkozhatnak, míg az MKB Bank és Takarékbank arculata kivezetésre kerül.