Szeged a napfény és a fesztiválok, valamint 2008 óta a hungarikumok városa is. A Hungarikum Fesztivált évről évre több mint hatvanezer látogató keresi fel. Vonzereje leginkább abban rejlik, hogy olyan – a szervezők által gondosan megválogatott – termékeket mutat be, amelyek ténylegesen a magyar kultúrához kapcsolódnak.

A hungarikumok mellett a kézművesek alkotásaitól az őstermelők házilag készített finomságain át a történelmi borvidékeinken termesztett nedűkig terjed a kínálat.

Kóstolhatunk olyan tradicionális magyar ételeket, mint a kürtőskalács, lepény, rétes vagy lángos.

A kézművesek utcájában találunk bőrművest, szövőt, papucskészítőt, fazekast, csipkeverőt, csuhéfonót, hangszerkészítőt és fafaragót is.

A fesztivált számos kísérő rendezvény színesíti, a kicsiket kézműves játszóház várja, természetesen a hungarikumok jegyében.

3 hely, amit látni kell a környéken

Reök-palota: Magyar Ede építész 1907-ben emelte a magyaros szecesszió eme példaértékű alkotását. Ma Regionális Összművészeti Központként működik, kiállítások, kulturális események színhelye.

Hajózás a Tiszán: Pontoon Boat élményhajózás, elektromos kishajó vezetése a Foka Ökokikötőből, sétahajózás a belvárosban – ismerje meg Szegedet a vízről!

Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark: A honfoglaló magyarság első időszakába repít vissza a Feszty-körkép, a nomádpark és az ősmagyarok életmódját megidéző lovasbemutatók. Nézze meg a skanzent is!

Infó: hungarikum-fesztival.huszegedtourism.hu

 

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: