Válasszunk gyümölcsös zamatú fehérbort, üde rozét vagy testes vöröst, egy pohár bor mindig kellemes kísérője a nyáresti beszélgetéseknek és a búfelejtésnek.

Ha önfeledt kikapcsolódásra vágynak, látogassanak el a gyógytaváról ismert település hangulatos rendezvényére, vásároljanak magunknak emblémázott poharat, és kóstolják meg a jelentős hazai borvidékek és a kisebb zalai pincészetek legjobb borait!

 

 

Az öt nap során két helyszínen, a Deák téren felállított nagyszínpadon és a Festetics téren lévő kisszínpadon zajlanak a koncertek, olyan fellépőkkel, mint a Budapest Jazz Orchestra, a Group’n’Swing és a Neoton.

A szervezők népi játszótérrel járnak a gyerekek kedvében, a míves portékák utcájában fazekasok, csipkeverők, szövők aprólékos munkáját lehet megcsodálni és akár ki is próbálni.

A programokat augusztus 20-án tűzijáték koronázza meg.

3 hely, amit látni kell a környéken

 

Egregyi templom: A Balaton környékén épen maradt három Árpád-kori templom egyike. Hévíz „Korok és borok” tematikus sétaútja az egregyi pincesor és a római romok titkát is felfedi.

 

 

Zobori Élmény Park: Hullámvasút, hófánk, kültéri és beltéri csúszdapark, mászótorony, szabadulószoba és virtuálisvalóság-zóna minden korosztálynak, Zalaszabaron.

 

 

Amazon Ház Látogatóközpont: Pompás kocsik, hintók, veterán autók – a főúri utazások korába visz vissza a történelmi épületben látható interaktív kiállítás Keszthelyen. Kipróbálhatunk egy hintószimulátort is.

Infó: heviz.hu

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: