Teljes körű felújítást követően újra megnyílt a Hunguest BÁL Resort. Az OPUS GLOBAL-hoz tartozó Hunguest Hotels 209 szobás, saját partszakasszal rendelkező, balatoni wellness- és konferenciaszállodája június 1-től várja újra vendégeit a két évig tartó munkálatokat követően.

A balatoni panorámával rendelkező hotelnek 190 prémium kétágyas szobája és 19 lakosztálya van. A Budapesttől mindössze egyórányira fekvő szálloda a várakozások szerint népszerű célpontja lesz az üzleti- és konferenciaturizmusnak is, a földszinten található Conference & Event Center csaknem 1.000 négyzetméteres, természetes fénnyel bíró rendezvénykapacitással rendelkezik, ahol akár 500 fős rendezvény is megszervezhető.

A wellness területen átfogó fejlesztés történt, modern spa részleg került kialakításra széles szaunakínálattal és prémium spa kezelésekkel.  A korábbi hidegvizes úszómedencét egy élménymedence váltotta fel, a feltöltődést pihenőterasz és beltéri relaxációs zóna is segíti.

A fejlesztés során magasabb színvonalú gasztronómiai egységek jöttek létre, bővült az éttermi és a konyhai rész, a 13. emeleten tetőbár került kialakításra, amelyet nem csak a szálloda vendégei vehetnek igénybe. A Skyrose Bar 270 fokos panorámával bír a Balatonra és a Balaton-felvidékre. A szálloda vendégeit a KAKAS Brasserie & Grill várja.

„Meghatározó mérföldkőhöz érkezett szállodafejlesztési programunk a Hunguest BÁL Resort megnyitásával, öles léptékkel haladunk stratégiai célunk felé, hogy a szállodaláncot a legsikeresebb hazai turisztikai márkává fejlesszük, amely a megfelelő ár-érték arányú pihenést biztosítja minden évszakban a hozzánk látogatóknak. A most újranyitó balatonalmádi szállodával együtt több mint 600 megújult szobát adunk át vendégeinknek 2022-ben" – mondta Détári-Szabó Ádám, a Hunguest Hotels vezérigazgatója, az OPUS GLOBAL turisztikai divízióvezetője.

A Hunguest Hotels kiemelten fontosnak tartja az értékmegőrzést, ennek keretében felújította az egykori Veszprém vármegyei alispán, és Almádi patrónusaként ismert Véghely Dezső helyi védelem alatt álló, a szálloda területén található villáját is. Az esküvőknek helyszínt adó több mint egyhektáros kertben teljes tájépítészeti átalakítás történt.

A Hunguest BÁL Resort fejlesztése részben a Kisfaludy-program támogatásával valósult meg, az összköltség 35%-át, 1.454.167.596 forintot tett ki a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében elnyert támogatás.