Az Opatijához (Abbázia) tartozó településen épülő új, ötcsillagos luxusszálloda 180 szobával és 12 apartmannal rendelkezik majd. A projekt keretében egy gyalogos híd is megépül a közeli tengerhez, valamint részét képezi egy bekötőút és az Učka hegységről lefolyó esővizet elvezető rendszer megépítése.

A bruttó 22.000 négyzetméteres ingatlanfejlesztés során mélygarázs és ötszintes parkoló fogja kiszolgálni a leendő vendégeket, amelyet igénybe vehetnek majd a helyi lakosok is. Terveik között szerepel a környék parkrendezése, szökőkutak és kávézók létesítése.

„Ezzel a projekttel Ičići belekóstolhat a luxusturizmusba, amellyel a városrész egy új gyülekezőhellyel is gyarapodik. Három éve kezdtük a projektet, a munkálatok megkezdésével 24 hónap áll rendelkezésünkre az ünnepélyes megnyitóig" – mondta az alapkőletételen Denis Šikljan, a DDG Csoport alapítója.

Sakalj Ferenc (Riva's Hotels & Resorts igazgatója), Demcsák Csaba (Horvátország magyar nagykövete), Mészáros Lőrinc (beruházó), Fernando Kirigin (Abbázia polgármestere), Várady Hédi (horvát-magyar tolmács), Denis Šikljan (DDG Csoport igazgatója).

A szállodaprojektbe beruházó Mészáros Lőrinc kiemelte, hogy az eszéki futballakadémia után ez a legnagyobb befektetése a cégcsoportnak Horvátországban.

„A Mészáros Csoport Magyarország vezető vidéki szállodaláncán keresztül már jelentős tapasztalatokra tett szert a turizmusban mind a fejlesztés, mind pedig az üzemeltetés területén. Régóta terveink között szerepelt ezeknek a tapasztalatoknak a külföldi kamatoztatása. A Miramar és a Riva's Hotels & Resorts megvásárlásával 100 millió eurót tesznek ki a beruházásaink, amelyeket reményeim szerint továbbiak követnek majd" – mondta a magyar nagyvállalkozó az építkezés megnyitó ünnepségén.

Ičići az Isztriai-félsziget északkeleti partján, Opatija és Lovran között fekszik az Učka hegység lábainál, közigazgatásilag Opatijához tartozik. Az ünnepségen ezért Fernando Kirigin polgármester is részt vett.

„Amikor elindultam Abbázia polgármesteri tisztségéért, a vízióm Abbázia volt, amely elit turizmussal és értéknövelt termékekkel büszkélkedhet. A helyi önkormányzat egységesen támogatja ezt a projektet. Hamarosan itt a turisztikai szezon, már elértük a mintegy 200 ezer vendégéjszakát, és remélem, hogy jobbak leszünk, mint a 2019-es rekordévben, ami kétségtelenül nagyobb bizalmat kölcsönöz majd a befektetőknek" – nyilatkozta a polgármester.

A luxusszálloda a tervek szerint 2024-ben nyitja meg kapuit a turisták előtt.