Lubics Szilvia, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese 2022. október 7-én indul a Moab 240 versenyen, amelyet az Egyesült Államokbeli Utah államban rendeznek. A résztvevőknek 240 mérföldet, vagyis több mint 386 kilométert kell teljesíteniük 113 óra alatt.

„Az első kétszáz kilométert sivatagos, kanyonos területen kell megtenni, ahol az egyik legnagyobb kihívást a hatalmas hőingadozás jelenti. A hőmérséklet napközben a 35 fokot is elérheti, éjszaka viszont nagyon lehűl, tehát ott vastag kesztyű, sál, sapka és télikabát kell a futáshoz. Így verseny közben folyamatosan öltözködni és vetkőzni kell majd. A második szakasz pedig két nagy hegyláncon visz át, ahol hegymenet és lejtők váltakoznak jelentős szintkülönbséggel, hófúvással és mínusz tizenöt fokkal" – mesélte Lubics Szilvia.

„További nehézség még, hogy nagyon kevés frissítőpont van, és 6-8 órányi futásra vannak egymástól. Így a versenyzőknek maguknak kell vinni a frissítőállomások között szükséges folyadékot, ami jelentős teher futás közben. Ez egy nonstop verseny, ahol folyamatos haladás van. Külön kell figyelni például az alvás beiktatására. Nekem a Bigfoot 200 egyik tapasztalása az, hogy a biztonságos haladáshoz nagyon fontos, hogy tudjak aludni húsz perceket, lehetőleg már az első negyven órán belül is" – tette hozzá a sportember.

Virtuális „cserkókkal" lehet beszállni az iskolai kampányba

A Rákóczi-liget Gyermekei Alapítvány Dunaharasztiban található II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolát támogatja. Az intézménynek egy tornaterme van, ezt szeretné az alapítvány egy kinti edzőparkkal kiegészíteni.

Lubics Szilvia a futásával szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy jó ügyeket támogatni fontos, és a CHERRISK GO-n keresztül ez pénzadomány nélkül, kizárólag mozgással is lehetséges.

Az applikációban minden ötödik, mozgással (séta, biciklizés) töltött perc után egy pont, azaz egy virtuális „cserkó" jár. Az összegyűjtött cserkókat jótékonysági goodie-ra lehet beváltani, ami beváltásonként 100 forint támogatást jelent a szervezetnek, amelyet a CHERRISK fizet ki az akció végén.

2022. szeptember 19. és október 19. között érhető el a Rákóczi-liget Gyermekei Alapítványt támogató goodie, amelynek beváltásával bárki hozzájárulhat az új sportpálya létrehozásához. A cél az 500.000 forint összegyűjtése. Ebben bárki segíthet, aki letölti az alkalmazást, mozog és gyűjti a cserkókat, majd beváltja a jótékonysági goodie-t.