Jeránek Tamás a Reggeli Monitor című műsorunkban elmondta: „az élelmiszeripar a világ legnagyobb iparága, tehát nagyobb, mint az autóipar, és ezáltal kifejezetten vonzó a technológiai szállítók számára. Így a Siemens is jelen van iparágspecifikus és általános megoldásaival is a szektorban".

A modern technológiai fejlesztésekre példaként említette a több mint 500 éves salzburgi Stiegl sörfőzdét, amely egyszerre ragaszkodik a hagyományaihoz, és tartja kiemelten fontosnak az innovációt. A sörmanufaktúrának teljesen automatizált a gyártási folyamata, a legmodernebb logisztikai eszközök és elektromos teherautók állnak a rendelkezésére, ugyanakkor a tradíció jegyében a vendéglátóhelyeket a mai napig lovaskocsikkal szolgálják ki.

A vezérigazgató az Ipar 4.0 előnyei között kiemelte az elejétől végéig átlátható, transzparens gyártási folyamatokat,  a távvezérlés lehetőségét, de azt is, hogy ezek az intelligens megoldások lehetővé teszik az egyedi tömeggyártást.

Az interjúban szó volt a Siemens más nemzetközi fejlesztéseiről is. Így például arról, hogy a német vállalat Szaúd-Arábia egyik új vízsótalanító üzemét szereli fel. Egy svéd vízhálózat-üzemeltetővel együttműködésben pedig a mesterséges intelligencia bevetésével növelik a vezetékhálózat felügyeletének és a szivárgások időben történő észlelésének hatékonyságát.

Jeránek Tamással Imre Lőrinc beszélgetett.