A Művészetek Völgye Fesztiválon már délelőtt is bőven van miből válogatni: a családosokat gyerekkoncertek, ringatók, különféle foglalkozások várják, részt lehet venni kézműves foglalkozásokon és beszélgetéseken. Aki pedig szereti aktívan indítani a napot, az jógázhat, elindulhat egy gyalog- vagy éppen biciklitúrára is.

A Panoráma Színpadon idén a 30Y, az Aurevoir., a Bagossy Brothers Company, a BËLGA, Beton.Hofi,  a Blahalouisiana, a Bohemian Betyars, a Carson Coma, a Csaknekedkislány, az Elefánt, az Esti Kornél, a hiperkarma, az Ivan & The Parazol, a Kiscsillag, a Margaret Island, a Parno Graszt, a Platon Karataev, a Punnany Massif és a Quimby dalaira bulizhatunk.

A fesztivál második nagyszínpadának számító Közlekedési Múzeum x LŐTÉR helyszínen lép fel az Analog Balaton, az Anima Sound System, Ajsa Luna, a Besh o droM, a Co Lee Live Band, a Duckshell, az Európa Kiadó, a Fiúk, a Freakin Disco, Hundred Sins, a Lóci Játszik, a Péterfy Bori & Love Band, a Random Trip, Sisi, a Selah Vie, a Szabó Balázs Bandája, a Vad Fruttik és a VHK is. Innen indul minden nap a múzeum retro Ikarus busza is, a Zenélő Busz, amelyen akusztikus koncerteket hallgathatnak az utasok.

Mindeközben, Vigántpetenden a Cirque du Tókert olyan legendáknak ad otthont, mint Zorán, Kern András, Dés László, a Csík zenekar és Presser Gábor, valamint a Budapest Bár. Emellett több kortárs táncművészeti produkció és újcirkuszi előadását is láthatunk majd itt, mint például a Feledi Project, a Duda Éva Társulat vagy a Fővárosi Nagycirkusz műsorát.

Az első nap a fesztivál és az Art-Színtér közös premierjével indul, ezúttal a Tikk-Takk Bumm-ot mutatják be Ember Márk, Dobó Enikő és Csiby Gergely főszereplésével. A fesztiválon két helyszínen, a Színház Színpadon és a Színház Színpad Templomban a látogatók minden nap más és más előadásokat nézhetnek meg az ország különböző társulatainak előadásában.

Emellett idén is minden nap improvizatív előadások várnak mindenkit a Momentán Udvarban, a zene és az irodalom találkozik a Kaláka Udvarban, a Petőfi Udvarban és a Poket Udvarban. A Művészetek Zöldje Udvarban és az idén elsőbálozó SzimBio Udvarban a fenntarthatóságról tanulhatunk, saját udvarral készül Hobo, Harcsa Veronika és Szirtes Edina Mókus is, de idén több múzeum is csatlakozik a fesztiválhoz és először a Romani Design is.

Napi majd 300 program

A Művészetek Völgye a 10 napjával lehetőséget kínál arra, hogy a hétköznapokból kiszakadva merülhessünk el különféle művészeti ágakban, helyi ízekben és a tájban. De egy napra is érdemes ellátogatni az ország legnagyobb összművészeti fesztiváljára, ahol 40 helyszín és napi majd 300 program közül válogathatnak a látogatók. Az idei évtől a fesztivál külön gondolt azokra is, akik csak egy-egy napra tudnak kiszakadni, számukra külön buszjáratokat indítanak Budapestről és vissza.