Ezen az arányon szeretnék most javítani. Ebből a cikkből megtudhatod, hogy mit kell tudnod ahhoz, hogy megszerezhesd álmaid állását, és milyen út vezet odáig. Lássuk!

Tudd, hogy pontosan mit szeretnél elérni!

“Sok pénzt akarok keresni”, “rugalmas időbeosztást szeretnék”, “én akarok lenni a főnök”. Nagyon sokáig eddig jutnak el azok közül, akik soha, de soha nem találják meg álmaik munkáját. Vagy ha meg is találják, garantáltan nem fogják megszerezni, nem fognak benne dolgozni. Ez ugyanis kevés, ennél sokkal pontosabban és részletesebben le kell tudnod írni, el kell tudnod mondani, hogy mi a te álommelód. Tudd, hogy milyen feladatokat és hogyan szeretnél végezni egy munkanapod során. Milyen nyelven, milyen közösségben és hol szeretnél dolgozni.

 

Látnod kell magad előtt azt a munkát, ami a legjobban passzol hozzád, a tudásodhoz, készségeidhez és az igényeidhez.

Ismerd erősségeid és gyengeségeid

Őszintének kell lenned magadhoz, enélkül nem fogod megtalálni álmaid állását! Tisztában kell legyél az erősségeiddel és a gyengeségeiddel is. Tudnod kell, hogy miben vagy jó, milyen tudás, képesség, készség birtokában vagy, és miben kell fejlődnöd, mit nem tudsz megcsinálni. Nyilván vannak olyan tulajdonságok is, melyeket nem feltétlenül kell CV-be foglalni, de jól konvertálhatóak bizonyos képességekre, tulajdonságokra.

Nálam ilyen az élsport, ami jól hangzik, de például a kereskedelmi vezetői pozícióhoz nem sokat ad hozzá. Vagyis de, persze hogy hozzáad, csak máshogy kell megközelíteni. Ilyenkor nem annak kell a CV-be kerülnie, hogy élsportoló, hanem pl. az, hogy kitartó, céltudatos, stressztűrő. Ugyanakkor a kezem kicsit ügyetlen, így nem leszek fodrász soha, és rosszul viselem a teljes csendet, így könyvtárosnak sem jelentkeznék.

Vázold fel magadnak, hogy milyen számodra a tökéletes munka, és légy tisztában a képességeiddel! Ha mindez megvan, akkor ne halogass, keresd meg az álommelód most!

Most szerezd meg az álommelódat!

Eszedbe ne jusson halogatni álmaid állásának felkutatását. Ha most már tudod, hogy mit akarsz, és tudod, mire vagy képes, ne késlekedj, azonnal vágj bele a keresésbe! Azzal ugyanis, hogy kivársz, csökken az esélyed arra, hogy megtaláld és megszerezd az álommelódat!

Rengetegen ugyanis beleragadnak a “langyos vízbe”, mert az olyan kényelmes. Nem elég rossz ahhoz, hogy váltsanak, biztosítja számukra azt a minimumot, amivel elvannak. De remélem nem azért olvastad el a cikket idáig, mert te csak úgy el akarsz lenni!

Ne halogasd álmaid állásának felkutatását, és ha megtaláltad, akkor ne félj váltani! Ma már szabadon válogathatsz képességeidnek és tudásodnak megfelelő állások közül, kár lenne ezt kihagyni.