Az S&P 500 1,15%-kal, a Dow Jones 1,14%-kal, a Nasdaq 1,47%-kal, a kis kapitalizációjú Russell 2000 pedig több mint 3%-kal emelkedett – írta reggeli összefoglalójában az XTB.

Az ázsiai-csendes-óceáni térség indexei ma vegyesen kereskedtek – a Nikkei 1%-ot esett, az S&P/ASX 200 0,7%-ot emelkedett, a Kospi 0,3%-ot esett, a Nifty 50 pedig 0,6%-ot ugrott. A kínai indexek szintén vegyesen kereskedtek.

A közel-keleti feszültségek hatására az olaj enyhén emelkedett az új hét kezdetén. A Hezbollah a hétvégén nagy rakétatámadást indított Izrael ellen, mivel július végén a libanoni Bejrútban megölték magas rangú parancsnokát.

Izrael közölte, hogy megelőző csapásokat mért a Hezbollah rakétakilövő állomásokra, amikor észlelte, hogy a csoport támadásra készül.

Közben az Axios arról számolt be, hogy a gázai tűzszüneti tárgyalások legutóbbi fordulója az egyiptomi Kairóban megállapodás nélkül ért véget.

Az európai kereskedés során a likviditási feltételek ma várhatóan vékonyabbak lesznek, mivel a brit kereskedők a nyári bankszünet miatt szabadságon vannak.

A főbb kriptovaluták visszahúzódnak az új hét kezdetén – a Bitcoin 0,7%-ot esik, míg az Ethereum és a Dogecoin egyenként 1,3% körüli esést mutat.

A nemesfémek kereskedése alig változik – az arany nem változik, az ezüst 0,4%-ot esik, a platina 0,2%-ot csökken, míg a palládium 0,2%-ot ad hozzá.

Az USD és a JPY a legjobban teljesítő főbb devizák, míg az AUD és az NZD a legnagyobb lemaradásban van.

A Gazdasági Naptár mai napra szóló pontjait ITT tekinthetik meg.