A pandémiát követő visszaesésben a korábbi egyszeri pozitív hatások megszűntek, a magas infláció miatt erősen csökken a befektetési kedv, a tőzsdék pedig tavaly ősz óta negatív irányba mozdultak el. A kriptovaluták meredek esése is sokak kedvét szegte, hiszen ez egy különösen népszerű eszközosztály volt az újonnan csatlakozó, fiatalabb lakossági befektetők körében.

A visszaesést nap mint nap újabb hírek támasztják alá: beszámoltunk például arról is, hogy a Robinhood megvált alkalmazottainak 9 százalékától. A jutalékmentes kereskedést biztosító vállalat évekig a legnagyobb fintech nevek egyike volt, azonban manapság főleg hanyatló teljesítményével vagy botrányaival kerül a hírekbe.

A témában korábban az Interactive Brokers alapítója, a világ leggazdagabb magyarja is megszólalt: Péterffy Tamás szerint évekig velünk maradhat az infláció, és a Bitcoin értéke hamarosan nulla lesz.

A műsor szakértői arra keresik a választ, hogy piaci konszolidáció, időszakos visszaesés vagy tartós átrendeződés látható-e a piacon. Szó esik arról is, hogy milyen új szolgáltatásokkal ellensúlyozhatják az online brókerszolgáltatók a mindenkit érintő pénzügyi folyamatokat, és hogy a jelenlegi helyzetből hogyan profitálhatnak a neobankok.

A Fintech Világa legfrissebb adása itt hallgatható vissza.

(Forrás: Fintech.hu / Kép: Fotó: Tima Miroshnichenko / Pexels)