Város Viktória hozzátette: a következő olimpiára 10 ország 12 versenyzője nevezhet majd. A világranglista első helyezettje ranglistát küldhet két versenyzőt, illetve a rendező ország rendelkezik egy szabad kvótával.

A BMX Freestyle sport (Park, Dirt, Street, Flatland) világszerte egyre népszerűbb. Egyes felmérések szerint kezdik elfogadni sportként Magyarországon is.

Az elnökségi tag elmondta: egyelőre kevesebb mint 100 licence-szel rendelkező versenyzőjük van.  Licenc nélkül viszont eléri az öt-hatszázat is a versenyzők száma.  A 6-7 éves korosztálytól a csaknem 30-ig elég nagy szórásban vannak a fiúk. A lányok közül most még nagyon kevesen vállalkoznak erre, közülük két sportolót említett, akik rendszeresen és eredményesen edzenek.

A sportágban az infrastruktúrafejlesztés is kulcskérdés. A többi között Pest közelében, Vecsésen vannak versenyek. „A profi szintű versenyeket eddig az ország különböző kis pályáin lehetett lebonyolítani, de most már, hogy nagy pályákat is kiépítettek, így elsősorban a hajdúböszörményi és debreceni helyszínekre fognak a nagyobb események koncentrálódni" – részletezte Város Viktória.

Hallgassa meg Mezei Dániel interjúját, amelyben további érdekességekről és a jövő évi versenynaptárról is szó volt.