Peter Holzmüller és Kövér László

A szakember a Müncheni Műszaki Egyetem Sport- és Egészségtudományi Karának ügyvezető helyettese 1999 óta áll szakmai kapcsolatban a Gyermekmentő Szolgálattal, illetve az általa alapított Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvánnyal. Azóta meghatározó tagja az oktatói csapatnak: gyakorlatot vezet, vizsgáztat és előadásokat tart a lovasterápia hippoterápia szakágán. A hippoterápia olyan, leginkább gyógytornászok által alkalmazott kiegészítő, egyéni terápiás eljárás, amely idegrendszeri problémákon segít, illetve a tartási és mozgásfunkciókat javítja, korrigálja.

Az oktató a Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvoscsoportjának is tagja. Eddig összesen nyolc alkalommal vett részt az erdélyi gyógyító körutakon, ahol mozgásszervi problémákkal küszködő gyerekek szűrésével, kezelésével foglalkozik.

Peter Holzmüller magánéleti szálon is kapcsolódik Magyarországhoz: felesége magyar, és úgy tervezik, hogy a néhány év múlva esedékes nyugdíjazása után az egész család visszajön Magyarországra. Fót környékén terveznek letelepedni, hogy tovább tudjon segíteni a Lovasterápiás Központban.

A kitüntetés átadásán jelen volt többek között Bozori Gabriella, a Fóti Lovasterápiás és Oktató Központ vezetője, Mozsár István, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumi tagja, illetve Willem van Lieshout, holland pszichológus, aki a hágai Magyar Nagykövetségen már korábban megkapta a kitüntetését. Willem Lieshout szintén részt vesz oktatóként a Magyar Lovasterápia Szövetség munkájában. A szakember több kollégájával együtt egy pszichológusoknak szóló szakkönyv megírásába kezdett, amelynek megjelenése 2023 tavaszán várható.