„A fiatal tehetségek felkutatása és segítése olyan feladat, melyben a Libri természetes résztvevő. A könyvek világa nyilván otthonos terület számunkra, de ennyire komplex és célzott programot most először indítunk. Úgy vélem, Magyarország legnagyobb könyvpiaci szereplőjeként minden tudás és tapasztalat rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy sikeres program váljon a Libri Talentből" – mondta Ludvig Orsolya Stefanie, a vállalat marketing és kommunikációs igazgatója.

A tehetséggondozó program fókuszában a debütáló magyar szerzők támogatása és a könyvszakmát támogató oktatási program állnak. A Libri Talent keretében idén elsőként hirdetik meg a Kezdősor elnevezésű írói ösztöndíjprogramot, amelyre a debütálás előtt álló magyar írók pályázhatnak.

A Kezdősor ösztöndíjasai szakmai mentorok segítségével dolgozhatnak az első könyvük megírásán, emellett bruttó kétmillió forintos ösztöndíjat kapnak annak 7 hónapos ideje alatt. A program olyan komplex támogatást nyújt a szerzőknek, amelynek keretében a szerkesztői segítségen kívül a kommunikáció és a személyes márkaépítés területén is hiánypótló ismereteket szerezhetnek. Az ösztöndíj lezárultát követően a legjobbnak ítélt könyvek számára a program publikálási lehetőséget biztosít, valamint kiemelt láthatóságot a Libri könyvesboljtaiban és felületein.

Szeptember 30-ig lehet pályázni az írói ösztöndíjprogramra

A Kezdősor lehetőségre 2024. szeptember 30-ig lehet pályázni öt – családregény, novelláskötet, történelmi fikció, politikai krimi, utópisztikus/disztópikus regény – kategóriában. A tervezett pályamunka egy részletének megküldésével online jelentkezhetnek azok a 35 év alatti szerzők (egy jelentkező több kategóriában is pályázhat), akiknek könyve korábban még nem jelent meg egy kiadónál sem.

A 2025. június 15-ig tartó programra legfeljebb tíz szerzőt választanak ki a cégcsoport szakemberei. Az eredményhirdetésre az októberi személyes beszélgetéseket követően legkésőbb november elejéig kerül sor.
A pályázatokat elektronikus úton, a kezdosor@libribookline.com e-mail-címre lehet elküldeni.

A Bekezdés oktatási program keretében a Perfekt Tréning Kft.-vel közösen szervezett kiadói menedzser képzésére várják azoknak a jelentkezését, akik a könyvszakmában szeretnének elhelyezkedni. A felnőttképzésre való jelentkezők közül a Libri tíz ösztöndíjas helyét biztosítja.