A Nyíregyházi Kenyérgyár fejlesztésének célja a megvalósuló élelmiszer-biztonsági és környezetvédelmi feltételek javítását, energiaracionalizálást és az üzem bővítését eredményező projekt megvalósítása, a költségek csökkentése, illetve a kapacitásbővítés megvalósítása.

Ezek alapvetően járulnak hozzá a vállalkozás stratégiai céljainak megvalósításához, mellyel versenyképesség növekedést és eredménynövelést tudnak elérni. A termékportfóliójukat továbbra is a piaci igényekhez igazítják, ezért az elősütött és fagyasztott bagett termékeik, valamint a hagyományos termékeik további termelési kapacitás bővítését valósították meg.

A projekt keretében új termelő berendezések megvásárlása, továbbá a péküzem felújítása megtörtént annak érdekében, hogy a termelési kapacitásukat bővíteni tudják. Az új technológia beszerzése, és az új csarnoképület építése a kapacitás bővítését eredményezte. A cél megvalósításához a projekt keretében beépített technológia, eszközök és gépek kerültek beszerzésre, továbbá a meglévő leveles tészta gyártócsarnok üzemépületének bővítése valósult meg.

A beruházás hatására a vállalkozás kapacitása növekszik, amellyel a megnövekedett vásárlói igényeket ki tudják elégíteni. Fejlesztésük további célja a megvalósuló élelmiszer-biztonsági és környezetvédelmi feltételek javítását, energiafelhasználás racionalizálását és az üzemirányítás korszerűsítését eredményező beruházás, a működési költségek csökkentése.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 2019.10.14. – 2022.09.30. között.