Szép és felelősségteljes feladat tanácsadóként dolgozni, egyfajta kívülállóként befolyásolni szervezetek működését, vezetők gondolkodását. Nem csak azért, mert képben kell lenni a működőképes lehetőségekről és persze a nem működőkről is. Hanem azért is, mert a jó tanácsadó nem azt mondja, amit az ügyfele hallani akar, hanem azt ahogyan valóban látja a dolgokat. Ezt sokszor nehéz elfogadtatni, megszerettetni a cégvezetőkkel. A legtöbb változási folyamat kisebb-nagyobb mértékben a vezetőket is érinti. Nem csak a cégének, a kollégáinak, hanem bizony a vezetőnek is változtatnia kell dolgokon, hogy másként, hogy jobban működjön ami már nem működhet másképpen.

Egy sikeres változtatási folyamathoz nem csak a katalizátor szerepét is betöltő tanácsadó kell, hanem maga a változás iránt eltökélt vezető és csapata is. A Mentor abban egyedülálló, hogy ide olyan cégek vezetői jelentkeznek, akik eddig is jól csinálták a dolgaikat de érzik, hogy talán lehetne jobban is. Ehhez készek újat tanulni, változtatni magukon is.

A Mentor (korábban GR2) immár kilencedik évadában arra vállalkozunk hétről-hétre a kiválasztott kkv cégvezetőkkel, hogy végigmegyünk ezen a folyamaton. Stratégiát alkotunk, üzleti tervet írunk, kockázatokat mérlegelünk, szervezeti kompetenciákat tárunk fel és vezetőt fejlesztünk. Egy általam összeállított tematika mentén igyekszünk megtalálni a cégvezetők és szervezeteik jelenlegi erősségeit, majd igyekszünk újat mondani, más megvilágításba helyezni tudásukat. Ezek után mindezt átültetni a cégek mindennapjaiba és megágyazni a jövőbeli további fejlődésnek. Nem lesz könnyű menet azt ígérhetem, de megéri!