Az MVM Future Talks 2023-ban is a legégetőbb kérdéseket járja körbe a dokumentumfilm-sorozatának sztárnagyköveteivel. Idén a nézők is lehetőséget kaptak arra, hogy alakítsák a tudományos showműsor tematikáját: az általuk készített hat mini dokumentumfilm közül online szavazás eredménye alapján dőlt el, hogy mely három globális kihívás kerül a november 23-án 18 órától nézhető talkshow-ba.

Wossala Rozina az élelmiszer-ellátás jövőjét vitatja meg csütörtökön szakértőkkel. Dokumentumfilmjében az élelmezésbiztonság témájában a többi között olyan szingapúri techcégeket mutatott be, amelyek laborban tenyésztett húsokkal keresnek alternatív megoldást az állattenyésztés környezeti terhelésének csökkentésére és az élelmiszer-ellátás javítására.

Magyarósi Csaba a világ számos pontjára elutazott, hogy szemügyre vegye és a nézőknek is megmutassa azokat a – már ma is szabad szemmel látható – változásokat, amelyek az emberiség által okozott globális hőmérséklet-emelkedés eredményei. A műsorban Csaba és szakértő vitapartnerei a klímaválság problémáiról, lehetőséges kimeneteleiről, megoldásairól vitáznak.

Bazsó Gábor „Karotta" az energiabiztonság témakörét járta körül. Karotta videója olyan, ma még science fictionnek tűnő megoldásokat is bemutatott, mint a Dsyon-gömb, de szóba kerültek a fúziós reaktorok, illetve a jelenkor energiatermelő megoldásai is. A talkshowban éles vitára számíthatunk arról, hogy miből is lesz energiánk a jövőben.

Az online eseményt a www.mvmfuturetalks.hu oldalon lehet majd követni.