A világunk megmentésére fókuszál az idei évad. A „bolygóhatárokként" emlegetett legégetőbb globális problémákat, a társadalmat leginkább veszélyeztető jelenségeket hírességek és a legfontosabb szakértők mutatják be. Az ismeretterjesztő program ebben az évben az energiabiztonságot, az élelmezést, a közlekedést, a klímaváltozás, a hulladékkezelést és a mesterséges intelligencia térnyerését veszi górcső alá.

A végítélet-forgatókönyvek mellett a főszerepet ezúttal is a tudomány kapja. Vajon a tudósok képesek lesznek megoldást nyújtani a jövő fenntarthatóságára? Ha igen, képesek leszünk ezekkel együtt élni? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ az 2023-as MVM Future Talks, amely a megszokott novemberi talk show előtt idén rendhagyó módon egy dokumentumfilm-sorozattal indul.

A korábbi években egy-egy tudományos-ismeretterjesztő-szórakoztató talk showban járták körül sztártudósok segítségével a jövő legfontosabb kérdéseit, így az adatvezérelt jövőt vagy az űrkutatás lehetőségeit. Idén azonban, az eddigi keretekből kilépve, hét részben, hazai sztárok mini dokumentumfilmjeivel, több témával és egy tudományos-szórakoztató eseménnyel érkezik a sorozat.

Történetében először magyar hírességek és véleményvezérek indultak útnak világ minden tájára, hogy személyesen járjanak utána az emberiséget és a Földet fenyegető, világméretű kihívásoknak. A sztárséf, műsorvezető és youtuberek, mint jövőnagykövetek dokumentarista stílusú videósorozatban mutatják be a jövő legfontosabb kérdéseit, illetve a tudomány megoldásait. Az MVM Future Talks nagykövetei 3 kontinens 12 országában forgatnak mini dokumentumfilmeket, a többi közt Szingapúrban, a Maldív-szigeteken, az Egyesült Arab Emirátusokban és Las Vegasban is.

A videókban bemutatott témákra az esemény hivatalos weboldalán október 25-től szavazhatnak a nézők. Az online voksolás eredménye alapján dől el, hogy a globális kihívások közül mely három téma kerül majd be a sorozat idei utolsó elemébe, a már jól ismert tudományos vitaműsorba.

Az eddigi éveknek megfelelően a tudományos talk show-t a nézők ezúttal is élő online streamként követhetik majd november második felében az mvmfuturetalks.hu oldalon.