Az új brand alatt is stratégiai célja a társaságnak a piaci pozíciója erősítése. Az új lehetőségek kihasználása során az Alapkezelő épít a Gránit Bank által nyújtott háttértámogatásra, miközben a jövőben is nagy szerepet kap az ügyfélélmény növelése.

„A Gránit Bank stratégiai célja, hogy a legdinamikusabban fejlődő digitális bankból full service pénzintézetté váljon, széles körű alapkezelési és befektetési banki szolgáltatásokat nyújtva. Fontos mérföldkő e tekintetben, hogy az ernyőmárkához csatlakozik a hazai alapkezelői piac kiemelkedő szereplője, immáron Gránit Alapkezelő néven" – mondta Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója a névváltás kapcsán. Hozzátette: ez az integráció lehetővé teszi számukra, hogy diverzifikálják a befektetési szolgáltatás-portfóliójukat, a lakossági és a vállalati ügyfeleket még hatékonyabban szolgálják ki, és az ügyfél-elégedettséget tovább emeljék.

„A névváltás és a pénzintézettel való szorosabb együttműködés az alapkezelő történetének új fejezetét hozza el. Az elmúlt időszakban lerakott szakmai alapokra építve egy dinamikus növekedési pályára kívánunk ráállni, mind a hazai, mind a nemzetközi piacon. Ennek fontos eleme lesz az ingatlan-portfóliónk további diverzifikálása, új termékek bevezetése és a digitális megoldások erősítése" – emelte ki Mikesy Álmos, a Gránit Alapkezelő elnök-vezérigazgatója.

A névváltással együtt egy új, nemzetközi márkát indított el az alapkezelő. A Grandum brand alatt összpontosulnak az alapkezelő ingatlanokhoz kapcsolódó szolgáltatásai és céljai. Ez érinti az alapkezelő 2023-ban létrehozott ingatlankezelésért felelős leányvállalatát is, amely Grandum Ingatlankezelő Kft. néven menedzseli tovább az alapkezelő portfóliójában lévő 280.000 négyzetméternyi ingatlanállományt.

„Nem csupán az ingatlanüzemeltetési szolgáltatásunk viseli ezentúl a Grandum márkanevet, hanem a hazai és nemzetközi színtéren megvalósított ingatlanbefektetéseknél is jelentős szerepet szánunk a márkának" – tette hozzá Mikesy Álmos.

A Gránit Alapkezelő a BDPST Group része, 2023-ban a GRÁNIT Bank Zrt. többségi tulajdoni részesedést szerzett az alapkezelőben. A tavalyi évben a társaság portfóliója a Gordiusz Magántőkealappal bővült, amely közvetett tulajdonosa – a többi között – 11 belgrádi irodaépület birtokló és üzemeltető 6 szerb vállalatnak.