• Szeptember és november között is meghaladta a 4,7 milliót a hazai foglalkoztatottak száma, ami megegyezik az elmúlt hónapok adatával.
  • Magyarországon több vállalat tervez elbocsátást a következő három hónapban, mint amennyi a munkavállalók számának növekedését tervezi, és ezzel a vizsgált 41 ország közül Magyarországon a legrosszabbak a munkaerőpiaci kilátások.
  • Elmaradt az elemző várakozásoktól a brit gazdaság teljesítménye, alig 0,1 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék. Már a harmadik negyedév óta zsugorodik az Egyesült Királyság GPD-je.
  • Tavaly 4590 milliárd forint összértékben folytattak le eredményesen közbeszerzéseket a magyarországi ajánlatkérők, ami megközelítően 370 milliárd forinttal haladja meg a 2021-re vonatkozó adatokat – közölte a Közbeszerzési Hatóság az MTI-vel gyorsjelentése alapján.
Valamelyest gyengült, de még így is 400 forint alatt az euróárfolyam

394 forint környékén indította a hetet a magyar fizetőeszköz az euróval szemben. A hét középső felében minimálisan gyengült, azonban péntek délelőttre ismét magára talált, jelenleg 396 környékén mozognak a jegyzések.

A dollárral szemben sikerült erősödnie a forintnak a héten, péntek délelőtt 365-ön áll az árfolyam.
Az euró viszont erősödött a dollárral szemben a héten. Jelenleg 1,086-on mozognak a jegyzések – összegezte az Akcenta.

Megérkeztek az új inflációs adatok

Decemberben 24,5%-kal emelkedtek a fogyasztói árak az előző havi 22,5%-os mérték után – közölte a KSH. A maginfláció 24,8% volt, vagyis továbbra is magasabb a headline adatnál. Ez ugyanakkor a vártnál kisebb inflációt jelent, hiszen az elemzők előzetesen 25% feletti értékre számítottak. Kérdés, hogy innen a következő hónapokban mennyivel emelkedik majd a ráta a tetőzés előtt. Még a vártnál kedvezőbb adat is azt jelenti, hogy utoljára 1996 márciusában, vagyis majdnem 27 éve volt a mostaninál magasabb az infláció.