A kávézás mindennapjaink része, mintegy kétmilliárd csészével fogyasztanak belőle naponta a világon. Egy délutáni filmhez vagy zenehallgatás mellé egyedülálló élményt nyújtanak. A skandinávok isszák a legtöbbet, az afrikaiak és közép-amerikaiak pedig a legkevesebbet.

A magyarok valahová a középmezőnybe tartoznak, és jellemzően minden második ember a munkahelyén is fogyaszt kávét. Mindez azt mutatja, hogy hazánkban is fontos szerepet tölt be a kávézás a mindennapjainkban.

Ha igazi olasz ízélményre vágyunk kávék terén, akkor érdemes megnézni a Koffeinservice.hu kínálatát! Kávégép bérlés terén és kávé utánpótlásban is teljes körű szolgáltatást nyújtanak irodáknak és ipari létesítményeknek egyaránt.

Kávézás otthon, minőségi kávé a munkahelyen

Azok, akik rendszeresen kávéznak, általában reggeli ébredés után isszák meg az első csészével. Ezután jön a délelőtti és/vagy ebédet követő adag - általában már a munkahelyen. A délutáni kávéfogyasztás már kevesebbeknél jellemző. Inkább egy hétvégi filmnézés vagy zenehallgatás elengedhetetlen kelléke.

Milyen TOP 5 kávét fogyasztunk a munkahelyen?

A munkahelyi kávézás lehet a közösségépítés része vagy szolgálhat a munka felpörgetésére is. Általában azonban nem a koffeinről szól, sokkal inkább az ízélményről, ami megbontja a feladatvégzés monotonitását.

Ehhez azonban jó minőségű, szemes kávé szükséges, például robusta vagy arabica fajta. Előbbinek magasabb a koffeintartalma, és a jó olasz kávék is ebből készülnek. Az utóbbi pedig inkább lágyabb ízvilággal és alacsonyabb koffeintartalommal rendelkezik.

Munkahelyen általában a következő TOP 5 kávét fogyasztják, az alábbi sorrendben:

  • espresso
  • cappuccino
  • latte macchiatto
  • tejes kávé
  • ízesített verziók

Kinek melyik a kedvence?

Kávé irodákba és ipari létesítményekbe

Mivel egy munkahelyen általában sokan kávéznak, gyorsabban el is romlik egy-egy kisebb kapacitású eszköz. Ilyen esetekben érdemes inkább egy nagyobb teljesítményű kávégépet bérelni. Ár-érték arányban ez a legjobb befektetés.

A Koffeinservice.hu berendezései és az általuk forgalmazott – olasz és hazai pörkölő manufaktúráktól származó – kávék igazi barista minőséget nyújtanak. Az irodai kávégép bérlés előnye még, hogy a szervizeléstől a utánpótlásig mindent biztosítanak. Ingyenes a kiszállítás és a beüzemelés is, a megrendelt kávé pedig már másnap az irodánkban van. Jó hír még, hogy csak annyit kell fizetnünk, amennyit megrendeltünk.

Ha sokat bajlódunk az irodában, munkahelyen a kávégéppel, és mégsem az igazi, barista minőséget fogyasztjuk, akkor nem árt körülnézni a piacon! Érdemes kipróbálni a bérlési lehetőségeket is! Nemcsak anyagi, hanem időbeni terhet is levesznek a vállunkról, és a kollégák is sokkal elégedettebbek lesznek. A kávézás igazi közösségi élménnyé válik majd.