A BalatonBike365 balatonfüredi központjának megnyitója alkalmából egy különleges, egész napos kerekezésen lehet részt venni szeptember 10-én, szombaton.

A kerékpározás a Balaton-bor-szerelem hármasának hangulatában zajlik majd. A film rendezője, Kerékgyártó Yvonne és egyik főszereplője, a Deák Gerit alakító Hrisztov Toma is elektromos biciklire pattan a csapattal, és akár kulisszatitkokat is örömmel osztanak meg a Balatonszőlőst, Dörgicsét, Köveskált és még számos csodálatos kis falut érintő túra alatt.

Főszerepben a Balaton

Az Együtt kezdtük című film egy osztályközösség kilenc tagjáról szól, akik tíz évvel az érettségi után találkoznak újra egy esküvőn, ahol két egykori osztálytárs készül összekötni az életét. Az alkotás ugyan vígjáték, de mivel szerelemről van szó, a drámai fordulatok sem hiányozhatnak belőle. A jeleneteket a Balatonon, Budapesten és Londonban rögzítették.

„A Balaton az ország egyik legszebb vidéke, a magyar filmekben mégis a lehetőségekhez képest ritkán láthatjuk. Mi viszont tudatosan törekedtünk arra, hogy ezt a fiatalos, bulis történetet kimozdítsuk a fővárosból, és a szereplőket a Balaton-felvidékre vigyük. A Badacsony környéki helyszínek szerves részét képezik a történéseknek a borkóstolástól kezdve a hajókázáson át a festői környezetben zajló esküvőig. Hatalmas öröm volt itt forgatni, és az útkereső huszonéves srácokról, lányokról szóló vígjátékban a Balatont teljes szépségében megmutatni" – mondta el Kerékgyártó Yvonne rendező, akinek nevéhez a FOMO – Megosztod, és uralkodsz című film forgatókönyve is kötődik.

Kertmozi – nem csak nyáron

Érdekesség, hogy a filmbeli osztályt megformáló színészek közül öten valóban osztálytársak: Jakab Balázs, Mosolygó Sára, Lelkes Botond, Koós Boglárka és Kanyó Kata még egyetemisták, így a produkció mindannyiuk számára kínált izgalmas kihívásokat. A fiatalok játékát olyan „színészveteránok" egészítik ki, mint Péterfy Bori, Jordán Tamás, Zsurzs Kati, Szabó Simon és Mucsi Zoltán.

A nemzetközi szintű operatőri munka és a slágergyanús főcímzene (Lábas Viki és Járai Márk előadásában) ugyancsak garantálja, hogy – annak, aki még nem látta – élmény a filmet megnézni, és kicsit visszatalálni általa a nyárba. Akár egy balatoni estén, hiszen szeptember folyamán Balatonföldváron a Helka Sörkertben minden csütörtök este kertmozis vetítés keretében megtekinthető az Együtt kezdtük.