A hazai beszállító középvállalatok előtt álló feladatokról és lehetőségekről tartott előadásában a Makronóm Intézet szakmai igazgatója arról is beszélt, hogy a tavaly decemberben elfogadott magyar ESG-törvény előremutató. Mert nemcsak egy újabb adminisztratív terhet ró a cégekre, hanem szakmai és pénzügyi segítséget is előirányoz a megvalósításhoz, aminek révén a hazai vállalkozások erősíteni tudják a bizalmat úgy a befektetők, mint a vevők felé.

Dobos Balázs az MBH Makronóm Makroverzum konferencián elmondta, hogy az ESG-törvény lehetőség, nem teher. A megrendelők csaknem fele már figyelembe veszi ezt a beszállítók kiválasztásánál, és több mint egyharmaduk már most is igényel erre vonatkozó adatszolgáltatást.

Az intézet legfrissebb kutatásában megkérdezett hazai középvállalatok nagy része meglévő munkavállalóival kívánja megoldani az ESG-vel kapcsolatos adatszolgáltatást. Miközben alig több mint felük tudja ezt saját erőből megoldani, és ezek nagy része is csak komoly erőfeszítések árán valósítható meg. Többségük azonban szívesen venne igénybe tanácsadói segítséget. Lakatos László interjúja.