Erős vállalkozásokra, stabil munkahelyekre és növekvő bérekre van szükség ahhoz, hogy Magyarország 2030-ra Európa legélhetőbb öt országa közé kerüljön – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára az Európai Kereskedelem Napja ünnepségen.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) rendezvényén Weingartner Balázs kiemelte: a kormány legfontosabb céljai között szerepel a kereskedelem élénkítése. A jelentős béremelkedés folyamatosan növeli a háztartások jövedelmét, aminek révén dinamikusan bővül a fogyasztás. Az államtitkár hozzátette: fontos, hogy a cégek fejlődésük során szem előtt tartsák a fenntarthatóságot, illetve az okoseszközöket és -megoldásokat is minél nagyobb arányban építsék be a mindennapjaikba.

Tolnay Tibor, a VOSZ elnöke a kereskedelem társadalomban, gazdaságban betöltött szerepét hangsúlyozta. Kiemelte, hogy a szektor az egyik legnagyobb adófizető, és jelentős foglalkoztató.

Fontos az innovatív szemlélet

A Magyar Kereskedelemért Nagydíjat hagyományosan az Európai Kereskedelem Napja rendezvényén adják át. Az elismerést olyan, a kereskedelmi „frontvonalban" dolgozó munkatársak vehetik át, akik kiemelkedő szakmai tudásuk és ügyfélorientált szemléletük révén jelentősen hozzájárulnak az adott vállalat eredményeihez és az ügyfeleik elégedettségéhez.

A nagydíjban idén tízen részesültek, köztük az Invitech Megoldások Zrt. szenior ügyfélmenedzsere. Horváth Dominik 2014-ben kezdte pályafutását az Invitech jogelődjénél regionális ügyfélmenedzserként. 2017 óta iparági szakmai vezetőként felel az építőipari szektorért, feladata az ágazatra szabott új generációs, innovatív iparági megoldások megalkotása és széles körű piaci bevezetése.

Szakmai meggyőződése, hogy az ügyfelek magas szintű kiszolgálása csak akkor lehetséges, ha ismerjük az adott szektort, ismerjük céljaikat és igényeiket. Ezért kezdettől fogva a legfontosabb feladatának tekintette egy építőipari divízió létrehozását az infokommunikációs vállalaton belül. A divízióban rendelkezésre áll minden szakmai és iparág-specifikus ismeret ahhoz, hogy a szektor egyedi igényeire tudjon fókuszálni az Invitech szolgáltatásaival.