Dobó Mátyás csaknem húsz éve dolgozik digitális területen, korábban startupok fejlesztésével, digitális adatbiztonsággal is foglalkozott, de bloggerként és a SMART-konferencia alapítójaként is ismert. Hosszú évek óta dolgozik a telekommunikációs iparban, korábban a Magyar Telekom üzletfejlesztési igazgatói posztját is betöltötte. Az év közepe óta az Invitech stratégiai és üzleti támogatások igazgatóhelyettese.

„Az Invitech közismerten erős pozíciókkal rendelkezik a hálózati és adatközponti infrastruktúra területén, amelyet az utóbbi években növekvő mértékben egészítenek ki a mind komplexebb üzleti IT-megoldások. Úgy véljük, ideje továbblépni, és a meglévő portfóliót tovább erősíteni azokkal az új generációs megoldásokkal, amelyek fokozatos bevezetésére már megérett a gyorsan fejlődő technológia" – összegezte júniusi kinevezésekor Dobó Mátyás.

„Feladataim közé tartozik az új generációs szolgáltatások fejlesztésének irányítása, termékmenedzsmentje és presales tevékenységei is. Továbbá a Dolgok Internete (IoT) megoldásokban rejlő lehetőségek kiszélesítésén és újszerű ügyfélmenedzsment kiépítésén is dolgozom" – sorolta az igazgatóhelyettes az infokommunikációs vállalat blogján nemrég megjelent interjúban.

A szakember kitért arra is, hogy jelenleg az IoT-hálózatok szerepének definiálása és kiépítése az egyik legizgalmasabb feladatuk. Az IoT-hálózat olyan iparágakban hozhat nagy változásokat, ahol a digitalizáció még csak most bontogatja a szárnyait. Ezért olyan megoldásokat érdemes kínálni, melyek rendkívül egyszerűek, különösebb technológiai hozzáértés nélkül is használhatók, ugyanakkor érdemi értéket tudnak a szervezetek számára termelni. Hozzátette: ez nem egyszerű feladat, és magában foglalja a többi között a hálózatépítést, a szenzorok életciklus-menedzsmentjét és az IT-t is.

„Bár az 5G még picit odébb van, számomra az az izgalmas benne, hogy vajon meg tudja-e ingatni azt a berögzült szemléletmódot, miszerint a mobilinternet mindenhol elérhető, de az igazi sebességet a vezetékes internethálózat jelenti" – válaszolta az interjúban a stratégiai igazgatóhelyettes.

Kiemelte azt is, hogy a Dolgok Internete, az automatizálás, a gépi tanulás mind rendkívül erős trendeknek számítanak. „A technológiai trendekkel kapcsolatban leginkább az érdekel, hogy ezek együtt tökéletes viharként vállalkozások teljesen új generációját hozzák el, vagy a régi vágású cégek képesek lesznek alkalmazkodni. A fő kérdés pedig az, hogy miként lehet minderre jól felkészíteni a hazai társaságokat" – fejtette ki Dobó Mátyás.