Homolya Róbertet, a MÁV-csoport elnök-vezérigazgatóját Nagy Károly kérdezte az igencsak húsbavágó 2020-as gazdálkodásról és a 2021-es tervezet beruházásokról.

A MÁV közlése szerint a 2019-ben megkezdett állomásfelújítási és P+R, B+R kiépítési program 2021-ben is folytatódik. A vasúttársaság a Miniszterelnökséghez tartozó Budapest Fejlesztési Központtal együttműködésben határozza meg a további szükséges és lehetséges beavatkozásokat. A 2023-ig tartó 50 megújuló állomás program keretében tervezetten több milliárd forintnyi saját forrásból valósulhatnak meg a beruházások.

Ezen túlmenően, a tavaly megjelent kormányhatározat értelmében, a Budapest Fejlesztési Központ a MÁV-val szoros együttműködésben további háromezer P+R, valamint legalább kétezer B+R parkoló tervezését kezdi meg 2021-ben az agglomerációs és elővárosi vasútvonalak mentén, a közlekedési módváltás elősegítésére. Több mint negyven helyszínre készülnek el a parkolók és kerékpártárolók engedélyezési és kiviteli tervei, a helyszínek vizsgálata és kiválasztása folyamatban van - közölte a vasúttársaság. Itt nézheti meg a 2020-ban felújított pályaudvarokat.