A Shell Hungary ZRt. jelezte, hogy a hiba észlelését követően az érintett üzemanyagok értékesítését azonnal leállították, a kialakult helyzet elhárítása folyamatban van, az eset megoldását kiemelten kezelik. Vizsgálják azt is, hogy az üzemanyagok hibás letöltésével kapcsolatban ki hibázhatott, de ennek lezárultáig, a jelenlegi szakaszban nem áll módjukban részletesebb tájékoztatást adni.

A Shell Hungary Facebook posztján és internetes oldalán a következő tájékoztatást adta: "azon vásárlóink jelentkezését, akik szeptember 20-án pénteken 7 órától szeptember 21-én 20:30-ig FuelSave 95 benzint, illetve szeptember 20-án 7 órától szeptember 22-én 17:40-ig FuelSave Diesel üzemanyagot tankoltak ezen a töltőállomáson, és járművükben üzemelési hiba észlelhető, Társaságunk írásban, Ügyfélszolgálati elérhetőségein várja! (Elérhetőség a https://www.shell.hu/about-us/contact-us.html oldalon.) Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy minden más töltőállomásunkon az üzemanyagok kiszolgálása a megszokott rendben történik."

A Shell közölte azt is, hogy minden bejelentést ki fognak vizsgálni és az üzemanyag hibájával kapcsolatos jogos igényeknek helyt adnak. Arra kérik vásárlóikat, hogy a bejelentésben az alábbi adatokat adják meg számukra: a bejelentő telefonszáma, e-mail címe vagy postai címe, továbbá küldjék meg az üzemanyag-vásárlást igazoló (nyugta vagy számlamásolat), vagy a clubsmart kártyaszámát. Abban az esetben, amennyiben a vásárló nem rendelkezik bizonylattal, akkor arra vonatkozóan kérnek tőle tájékoztatást, hogy mi a járműve rendszáma, típusa, színe, és mely időpontban (nap, óra/perc) tankolt a Füredi úti töltőállomáson. Amennyiben már szervizhez fordult, kérik a szerviz javítási árkalkulációját, bizonylatát is.

A Shell Hungary interjút nem adott, de írásos közleményüket a teljes sztoriról itt meghallgathatják. Nagy Károly tolmácsolja.

A Trend FM által megkérdezett szakértő szerint a pórul járt benzines autósok 100 ezer Ft alatt megúszhatják a javítást, a diesel üzemű kocsiknál viszont jóval nagyobb lesz a javítási költség, akár milliós káruk is lehet. Hanácsek Lászlót, a Hanácsek és társa Kft. ügyvezető igazgatójának véleményét itt hallgathatják meg.

 

 

Az egész Európai Unióban csak Németországban van olyan rendszer, amely megakadályozhatta volna a Shell benzinkútjánál, hogy a tartályokba rossz üzemanyagot töltsenek. Itt beépítettek olyan szerkezeteket a rendszerekbe, hogy a tartályok és az üzemanyagtöltő autó kommunikál egymással. Ez pedig kizárja a hibázás lehetőségét. A Trend FM által megkérdezett üzemanyag-szakértő szerint nagy valószínűséggel a tartálykocsi vezetője hibázhatott. Érdi Ferenc hallják.

Információink szerint már korábban is történt hasonló eset Magyarországon, de elég régen volt erre példa ismertebb, nagy olajtársaságnál. Az egész ügyről készült összeállításunkat pedig itt hallgathatják meg. Az összeállítást Nagy Károly készítette.