Szajlai Csaba kiemelte még a fintech, illetve a banki szektort, hiszen ezeknek a képviselői is ott lesznek az Évadnyitó Innovációs Konferencián. Az eseményt a Figyelő a Magyar Innovációs Szövetséggel együttműködve rendezi meg március 21-én és 22-én.

A főszerkesztő arról is beszélt, hogy a rendezvénnyel ugyan csak innoválni szeretnének. A kétnapos konferencia első napját a budapesti Kempinski Hotelben tartják, a második nap pedig az online térbe költöztetik.

Fontosnak tartja, hogy a vendégek hat kerekasztal-beszélgetésen is részt vehetnek, ezeken a hazai innovációs ágazat legfontosabb szereplői ütköztetik majd a nézeteiket, véleményeiket. A többi között a szaktárcák, a Nemzetgazdasági Minisztérium, illetve a Kulturális és Innovációs Minisztérium vezetősége is ott lesz az asztalok körül – idézte Szajlai Csabát a vg.hu.

Külön figyelmet kap a hazai startup ökoszisztéma. Az egyik kerekasztal-beszélgetés témája pontosan arról fog szólni, hogy a budapesti startupok hol tartanak jelenleg a fejlettségben.