Móré Attila
Móré Attila

A listán az öt és tíz milliárd forintot érő cégkategóriában szerepel a többi között állatgyógyszer gyártással és forgalmazással is foglalkozó Alpha-Vet. „Maga a listára kerülés megtiszteltetés, ugyanakkor a cégértéket jelentősen többre teszem” – fejtette ki a Trend FM-en Móré Attila, az Alpha Befektetési Holding Zrt. elnöke.

A cégcsoport tulajdonosa azt is elmondta: a tavalyi év mérlegét tekintve az eddigi legsikeresebb év volt , a vállalatcsoport bevétele meghaladta a 16 milliárd forintot, 2017-ben pedig további növekedést várnak. A szakember hozzátette: a top 100 közé kerülést egyértelműen eddigi munkájuk elismerésének tartják.

Móré Attila a növekedési lehetőségeket tekintve hangsúlyozta: portfóliójuk további szélesítése az egyik fő irány. Az állatgyógyszer forgalmazás és gyártás, valamint a pet üzletág, tehát a kisállatok eledelének és felszereléseinek nagykereskedelme mellett tavaly megnyitották Budapesten az ország legnagyobb állattenyésztési eszközáruházát. Emellett Balatonfűzfőn – szintén a múlt évben – növények számára egy lombtrágya gyártó üzemet is létesítettek, mely gyár növénykondicionáló termékei elnyerték az idei XXIV. Alföldi és Állattenyésztési és Mezőgazda Napok 1. díját, Magyar Növénytermesztésért Termékdíj kategóriában.

A vállalatcsoport fejlesztési elképzeléseiről és eredményeiről további részletek az alábbi beszélgetésben hallhatóak: