• Maradnak a korlátozások, meghosszabbították a válsághelyzetet. Március 15-ig maradnak a korlátozások, előrejelzések szerint csaknem 2,5-3 millió oltást kell beadni ahhoz, hogy a fenyegetettek védettek legyenek.
  • Automatikusan jár az alacsonyabb iparűzési adómérték a kis- és közepes vállalkozásoknak, illetve felezhető a március 15-ig fizetendő adóelőleg is – mindössze egy nyilatkozat benyújtása szükséges hozzá.
  • Nagy zuhanásban kezdtek a tőzsdei jegyzések, a részvények és a kötvények is reagáltak a koronaivírus erősödésére, illetve az amerikai állampapírok hozamának emelkedésére is. Globális tőzsdei eséséről lehet beszélni, többek között az Alphabet, az Apple, a Facebook és Tesla is zuhant, amelyek eddig szinte mindig a csúcson zártak.
  • Újabb Trump rendeleteket törölt el Joe Biden, amerikai elnök. Többek között visszavonta azt, amely megtiltotta a zöldkártyáért folyamodók egy részének belépését, illetve amely felfüggesztette az „anarchista városok” szövetségi finanszírozását.

Nagyot esett a forint


Jelentősen gyengült a forint a héten, 362 felett is járt az euró jegyzése, innen próbál visszatérni a magyar deviza. Hétfőn még stabilan 359,05-ön indultak a jegyzések, és kedden letornázta magát 358,68-ra a forint az euróval szemben. Szerdára visszatért a 359,63-as szinthez, csütörtökön viszont elfogyott a lendület és megadta magát, elérte a 361,67-es szintet. Péntek reggel 361,06nél jár a forint az euróval szemben.

Kisebb mozgást láthattunk az EUR/USD grafikonon is. Hétfőn 1,2166-tal indítottak a jegyzések, amelyek szerdán 1,2170-re másztak, de pénteken már 1,2125-re csúszott vissza az euró ára a dollárral szemben.

A dollárral szemben is gyengült a forint. Hétfőn még 295,13-on stabilan tartotta magát a magyar deiviza, és szerdán még nem látszott, hogy inogna, 295,51-gyel. Péntekre viszont már 297,67-es szinten lebegett az árfolyam.

Felpörgött a forgalom a magyar tőzsdén

A tavaly tavaszi koronavírus pánik után, korábban soha nem látott bevételt és profitot hozott a magyarországi tőzsdei forgalom. Volt olyan hónap tavaly, amikor egy évtizede nem látott szinten állt a magyar részvénypiaci forgalom. A bevételeken belül a kereskedelmi tevékenység bevételei nőttek a legnagyobb mértékben.