A 297,58 millió forint összköltségű projekt eredményként komplex fejlesztés valósult meg. Infrastrukturális- és ingatlanberuházás keretében 1635 négyzetméter alapterületű új raktárcsarnok létesült, a gyártási kapacitás bővítéséhez kapcsolódóan PTL 4001 1500/3000 típusú Fiber lézervágó berendezés beszerzése történt meg.

A termékek iránt piaci kereslet növekedése az exportpiacok irányából jelentkezik. Erre építve a Hetech Trend Kft. stratégiai célul tűzte ki a gyártó kapacitásának bővítését, hatékonyságának növelését és ezzel párhuzamosan az exportpiaci értékesítés volumenének növelését.

A raktárcsarnok építésének célja a logisztikai szolgáltatás kapacitásának növelése, minőségének javítása, valamint a partnerek gyorsabb kiszolgálása volt. Az új létesítménynek köszönhetően nemcsak a készletek mozgatása vált áttekinthetőbbé és gyorsabbá, de a vállalkozás partnereinek egyre növekvő igényeit is zökkenőmentesen tudja kielégíteni. Az új csarnok elhelyezkedése, valamint rakodó felületeinek kialakítása, a fuvareszközök töltését is gyorsabbá tette.

Az új lézervágó berendezés precíziós munkavégzést tesz lehetővé. Alkalmazásával olyan bonyolult geometriájú alakos és jellemzően nagyméretű munkadarabok sokkal hatékonyabb megmunkálására nyílt lehetőség, ami hidraulikus, illetve excentrikus megmunkáló berendezések használatával csak sokkal kevésbé hatékony módon történne.

A berendezés gyártási technológiai sorban való alkalmazása révén a vállalkozás logisztikai folyamatainak hatékonysága több tényező révén is jelenősen javult. Ezek közül meghatározó, hogy az anyagmozgatási szükséglet jelentősen csökkent, mivel az alapanyagot lényegesen kevesebbszer kell forgatni, mozgatni, mint az eddigi gyártási folyamatok során. Mindezek következtében a logisztikai hatékonyság lényegesen javult, egyrészt a raktározandó alapanyagok mennyiségét, másrészt az igénybe veendő anyagmozgató eszközök kapacitását illetően.

Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása keretében 10 kWp teljesítményű napelemes rendszert telepítettek. Tanácsadási szolgáltatás keretében pedig képzési program kialakítása, képzési terv készítése valósult meg.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretein belül valósult meg.