Tarrósy István Afrika kutató, a Pécsi Tudományegyetem Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszék egyetemi tanára, a PTE Afrika Kutatóközpontjának vezetője. A műsorvezető Lakatos László.

2022-01-25 18:05:00

Goda Krisztina, Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró. A műsorvezető Kutasi Judit. (ismétlés)

2022-01-30 18:05:00

A halogatás művészete

Ahogy a mondás is szól, “Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra!” - ez minden bizonnyal egy igazán bölcs tanács, de sokunk számára nem olyan könnyű megvalósítani. Bár a halogatás nem szokatlan viselkedés, mégsem nevezhető a legegészségesebb szokásnak.

Részletek

Bionikus szemimplantátum segítségével láthat egy brit nő

Elsőként kapott bionikus szemimplantátumot egy 88 éves nő Nagy-Britanniában. Az úttörő eszköz lehetővé teszi, hogy megvakulása óta először észleljen vizuális jeleket.

Részletek

A részvény: újabb könyv a pénzügyi edukáció támogatására

Megjelent az Equilor Befektetési Zrt. edukációs könyvsorozatának legújabb tagja, „A részvény” című könyv. A pénzügyeket közérthetően magyarázó trilógia záró kötete a részvénybefektetésekkel foglalkozik, és azért érdemel külön figyelmet, mert a tulajdonjogot megtestesítő értékpapírok a hazai befektetők körében egyre népszerűbbek. A kötet szerzője Buró Szilárd, az Equilor pénzügyi innovációs vezetője, aki szerint a hozamlehetőségek mellett fontos tisztában lenni a részvények kockázataival is. A legrégebbi, több mint 30 éve működő befektetési szolgáltató több eszközzel támogatja a hazai pénzügyi kultúra fejlesztését, és a visszajelzések alapján a pénzügyi edukációval foglalkozó könyvsorozatot különösen hasznosnak tartják a tájékozódó befektetők.

Részletek

Mentor utolsó adás - Vezetőfejlesztés 2. rész

Győztest hirdetünk! A három cégvezető mindegyike bizonyította a 12 hetes verseny során, hogy nemcsak ők, mint vezetők, de vállalkozásaik is akarnak és tudnak is fejlődni.

Részletek

Mentor 11. adás - Vezetőfejlesztés

Máris eljutottunk az utolsó előtti alkalomhoz, amikor cégvezetőink üzleti megoldásikkal szállnak versenybe.

Részletek

Mentor 10. adás - Vállalati kultúra fejlesztése és csoportformálás 2. rész

Három eltérő érettségi fázisban tartó, eltérő területről érkező cég szervezeti felépítésében kevés a közös pont. Vannak azonban olyan alapelvek, amelyek mentén mindhárom fejleszthető.

Részletek

DAS

El a kezekkel SZJA visszatértéstől…

Bővebben The post El a kezekkel SZJA visszatértéstől… appeared first on D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt..

Részletek

Súlyos terhek a munkaviszonyban – a kézi tehermozgatás

Bővebben The post Súlyos terhek a munkaviszonyban – a kézi tehermozgatás appeared first on D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt..

Részletek

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.