1. 06:35

  Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  Egekben a fuvardíjak Magyarországon, az építőipari vállalkozások egy része pedig mélyponton. A végletek adása lesz mai és nem csupán a témákat illetően, hanem földrajzi spektrumát tekintve is. Mielőtt ugyanis hazánk eseményeit, így például a jövő heti labdarúgó Európa-liga finálét vagy a jegybank kamatdöntését is górcső alá vesszük, ellátogatunk az inflációval küzdő Argentínába, majd egy demográfiai elemzés erejéig Kínába. A tematikai kanyarokban a kormányt a műsorvezető Nagy Károly tartja. Hallgassanak minket!

  Belehallgatás:
 2. 11:05
 3. 11:35

  Fintech Világa Zöld Pénzügyi Percek

  Az utóbbi években fontos szerepet kaptak az ESG célok a privátszektorban. A tőzsdei cégek már a vezetőség bérét is ESG célok eléréséhez köti.

  Belehallgatás:
 4. 12:05
 5. 13:05
 6. 13:35
 7. 14:05
 8. 14:35

  Közkincskereső Kovács Olivérrel

  Változatos programokkal készül a Budapesti Történeti Múzeum a Régészet napjára június 2-án és 3-án. A többi közt egy pálos kolostor bejárására várják az érdeklődőket, akik megismerhetik a múzeum tíz legjelentősebb régészeti leletét is. Rendeznek egy szakértői vitát a várhelyreállításokról, amelynek a látogatók nem csak tanúi, de aktív résztvevői is lehetnek. Ezután a vajai várkastélynál járunk. Szó lesz látogatókról, programokról, illetve a legendás múzeumalapító emlékének ápolásáról is. Végül egy készülő kiállításról hallhatnak. A vikingek kora és Visegrád című tárlaton júliusban megismerhetnek a látogatók egy olyan történetet is, amely szerint egy skandináv harcos magyar királyt ölt.

  Belehallgatás:
 9. 16:05

  Kultúrpart

  A Kultúrpart május végi adásában vendégünk lesz Ocztos Panka kutyakiképző, akivel az örökbefogadott kutyák problémáiról fogunk beszélgetni, aztán Mészáros Réka mesél a debreceni Tavaszi Tárlatról és a Debrecziner Gourmet Fesztiválról. Tasnádi Zsuzsi Sissi királyné csipkés világába kalauzol el, míg Márkus Zsolt egy adományozásban segítő applikációt és környezetbarát termékeket mutat be nekünk. Sipos Mihály az idén 50 éves Muzsikás együttes egyik alapítója a napokban ünnepli 75. születésnapját, vele beszélgetünk majd a matematikáról és Kodályról, aki bemászott az ablakon. Várja Önöket a műsorvezető: Kalmár András

  Belehallgatás:
 10. 18:05

  A Nap Vendége

  Kuti Zsolt, az MNB ügyvezető igazgatója. A műsorvezető Szajlai Csaba.

  Belehallgatás:

Reggeli Monitor Imre Lőrinccel

Kedden nyújtja be a Parlamentnek a jövő évi költségvetést a pénzügyminiszter. A sarokszámok már ismertek, de vajon mit rejtenek a részletek? Az Erste Befektetési Zrt. elemzőjétől megtudhatjuk a Reggeli Monitorban. Az európai cégek fele úgy érzi, hogy rosszabb pénzügyi helyzetben van, mint egy évvel korábban. Adásunkban szó lesz arról, hogy noha a hazai cégvezetők optimistábbak, mégis tizedük leépítéseket tervez. Elemezzük az áprilisi munkanélküliségi adatot, amely enyhén nőtt ugyan, de 3,9%-os szintjével még így is az egyik legalacsonyabb az Unióban. Teltház volt a budapesti és a vidéki fürdőhelyek legtöbb szállodájában a pünkösdi hosszú hétvégén, de vajon milyen lesz a következő egy hónap, sőt a nyár, amelyet számos jelentős nemzetközi esemény tarkít. Aki viszont nem jön, hanem megy az főleg a horvát tengerpartot nézte ki magának. A Világjáró magazin keddi adása épp ezt a desztinációt mutatja be. Beszélünk az Eiffel Műhelyház12 ezer négyzetméteres, 320 kilowatt teljesítményű napelem-parkjáról és egy olimpiai sportágról, a gyeplabdáról, amely ugyan nem sok támogatást kap, de egész jók vagyunk benne. A szerkesztő Péli Nagy Kata és a műsorvezető Imre Lőrinc várja önöket kedd reggel.

2023-05-30 06:35:00

Zenei válogatás

2023-05-30 11:05:00

Monitor

2023-05-30 13:05:00

Táncverzum

2023-05-30 14:35:00

Világjáró Magazin

Rekordév lehet a horvát turizmus számára az idei. A magyar vendégek száma eddig már negyedével nőtt a tavalyi évhez képest. A Horvát Idegenforgalmi Közösség adatai szerint május 20-ig bezárólag csaknem 50 ezer turista érkezett hazánkból, ami a 2019-es csúcsév adatát is felülmúlja. A magyarok által legkedveltebb régió ebben a szezonban eddig a Kvarner, az Isztriai-félsziget, valamint Split-Dalmácia, a leglátogatottabb település pedig Abbázia (Opatija), Zágráb, Rovinj és Crikvenica volt. Szabó Virág és Almásy Gyula újabb utazási tippeket ad, legyen az repülés, éjszakai vonatozás, hajózás vagy akár motorcsónakkal a kis öblökben való „csalinkázás”.

2023-05-30 15:05:00

Gyűjtő

2023-05-30 15:35:00

A Nap Vendége

Borsi Zsolt, a Grandopet.hu webáruház e-commerce vezetője. A műsorvezető Lakatos László.

2023-05-30 18:05:00

A Nap Vendége

Borsi Zsolt, a Grandopet.hu webáruház e-commerce vezetője. A műsorvezető Lakatos László.

2023-05-30 18:05:00

 • Válságálló-e a magyar gazdaság?

  Stabil a hazai bankrendszer tőkeháttere és a likviditása is megfelelő. Az MBH Bank egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese fellendülést vár jövőre a hitelpiacon.

Friss hírek