1. 00:05
 2. 06:35

  Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  A TrendFm hétfő reggeli hírműsorában szakértő elemzi, hogy a szankciók ellenére mitől javultak az orosz gazdaság kilátásai. A legfrissebb orosz jegybanki adatok szerint ugyanis a bruttó hazai össztermék, vagyis a GDP idei várható csökkenése a tavalyi 2,4 % helyett csak 1,1 % lehet. Az orosz infláció pedig a 2022-es 12 %-os szintről 6% -ra csökkenhet. A hétvége orosz-ukrán háborús fejleményeit pedig Anton Bendarzsevszkij, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója értékeli. Kínában letette a hivatali esküt a harmadszor újraválasztott elnök-pártfőtitkár, Hszi Csi Ping, aki egyebek mellett mélyreható kormányzati strukturális reformot, és a hadsereg korszerűsítését tervezi. Várható-e Kína kül- és belpolitikájának jelentős módosulása? - erről beszél a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója. Szó lesz arról is, hogy jelentősen csökkent tavaly az újonnan alapított társas vállalkozások száma, ugyanakkor látványosan emelkedett az új gazdasági –üzleti szereplők aránya. Vajon ez vérfrissítés vagy természetes evolúció? Hogy vészelte át az OTP a tavalyi évet a háború és az extra profitadók dacára. A konszolidált adózás utáni eredménye 24%-kal maradt el az előző évitől. A Concorde Értékpapír Zrt. elemzési üzletágának vezetője értékeli a részletes adatokat. Hallhatnak tőzsdenyitást, és elemzői várakozásokat a hazai inflációs adatok alakulásáról valamint az európai és az amerikai központi bank döntéseivel kapcsolatban. Várja önöket Nagy Károly, a műsort Péli Nagy Kata szerkesztette.

  Belehallgatás:
 3. 11:05

  Menni-Enni

  A Menni-Enni mai adásában felidézzük az 1848-as pesti polgári forradalom körülményeit és történéseit, majd a dunai hajózás idei terveit tudjuk meg. Végül az egyre népszerűbb budapesti sétákat szervező Imagine csapat mutatkozik be.

  Belehallgatás:
 4. 13:05
 5. 13:35
 6. 15:05

  ReBrief

  Belehallgatás:
 7. 15:35
 8. 16:05
 9. 17:05

  Sportérték Imre Lőrinccel

  Rég volt példa arra, hogy három olasz labdarúgó csapat is bekerüljön a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. Most karnyújtásnyira van ez a lehetőség, a Milan már megtette a magáét, már csak a Napolin és az Interen a sor ezen a héten. Az olasz futball jelenéről és jövőjéről az Azzurri szerkesztőjével, Molnár Gáborral beszélgetünk. A műsor második felében a magyar futsal válogatott szövetségi kapitánya, Turzó József lesz a vendégünk. Mennyire tud kilépni a kispályás labdarúgás a "Nagy Testvér" árnyékából? De nem megyünk el szó nélkül az elmúlt évek egyik legnagyobb bravúrja, a Horvátország elleni 1:1-es döntetlen mellett sem. Várja Önöket a műsorvezető, Imre Lőrinc.

  Belehallgatás:
 10. 18:05

  Hétfő - Egy nő

  Jakab Zsófia, a Magyar Divat és Design Ügynökség vezérigazgatója, a Magyar Turisztikai Ügynökség Marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese. A műsorvezető Kutasi Judit.

  Belehallgatás:
 11. 19:05

Reggeli Monitor Nagy Károllyal

Továbbra is türelmes megközelítésre van szükség a monetáris politikában – ezt mondta a Magyar Nemzeti Bank alelnöke. Az MNB Monetáris Tanácsa 13 százalékon hagyta az alapkamatot, míg az egynapos betéti gyorstendereit 18 százalékon hirdeti meg a jövőben is. Eközben áprilistól 10 százalékra emelkedik a bankok minimális kötelező tartalékrátája. Virág Barnabás hozzátette: februárban tetőzött az infláció, innen lassú, majd az év közepétől markáns csökkenés következik. Története során először fizet osztalékot a Waberers. A logisztikai vállalat vezérigazgatója azt mondta, hogy a várhatóan 100 forint értékű kifizetés célja az is, hogy újrapozícionálják a cég, mint befektetési lehetőség helyzetét a Budapesti Értéktőzsdén. Növelnék a közkézhányadot, és a papír forgalmát. Fékeződött a bérnövekedési ütem januárban, a magyar gazdaságban. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a bruttó keresetek 16,1, százalékkal emelkedtek egy év alatt 528 000 forintra, a nettó bérek pedig 16 százalékkal bővültek, 363 900 forintra. A magas infláció miatt viszont a reálbérek csökkenése a 2008-2009-es válság óta nem látott szinteket ostromol. A cégek csaknem háromnegyede fog árat emelni a közeljövőben Magyarországon. Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet ügyvezető igazgatója elmondta: a legalább 20 főt foglalkoztató vállalkozások vezetői az áremeléseket leginkább az energia- és munkaerőköltségek, valamint az alapanyag- és anyagköltségek növekedése miatt tartják indokoltnak. Csaknem évtizedes mélypontra zuhant a házasságkötések száma Magyarországon januárban. A Ceremóniamester Szövetség elnöke elmondta: 1230 pár mondta ki a boldogító igent az év elején, ez pedig 2014 januárja óta a legalacsonyabb adat. Várja Önöket a műsorvezető, Nagy Károly!

2023-03-29 06:36:00

A holnap tegnapja

2023-03-29 11:05:00

Fintech Világa Zöld Pénzügyi Percek

A zöld kötvényeket kifejezetten olyan projektek finanszírozására bocsátják ki, amelyek pozitív környezeti vagy éghajlati hatásokkal járnak. Az elmúlt években stabilan növekszik ezeknek a kötvényeknek a népszerűsége, ugyanakkor a problémák is elkezdtek megjelenni a területen.

2023-03-29 11:35:00

Monitor

2023-03-29 13:05:00

Kultúr-Trend Magazin

2023-03-29 13:35:00

Reggeli Monitor extra

2023-03-29 14:05:00

Közkincskereső Kovács Olivérrel

A Balaton-felvidéken két várfelújítást is átadták az elmúlt napokban. A műsor első perceiben Sümegen járunk, ahol az egykori gazdasági épületszárnyat építették újra és rendezték be. Ezután Nagyvázsonyba indulunk, ahol modernista épület készült a hajdani palotaszárny helyén, azonban a kiállítások méltó módon idézik meg Kinizsi Pál várát. A műsor utolsó perceiben a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában járunk, ahol ugyan véget ért a Kádár (játék)katonái című kiállítás, ám most jótékony játékgyűjtést szerveznek. Végül hallhatnak egy összművészeti programról is, amelyet a híres budavári szoborlelet kapcsán szerveznek.

2023-03-29 14:35:00

Kultúrpart

A Kultúrpart következő adásában először Wossala Rozina mesél a mindennapok gasztronómiai kihívásairól, aztán Bán Miklós designer mutat be egy általa kreált, vadonatúj hangszert. Borbély Zsuzsa tévésorozat-terápiára invitál, Dobszay-Meskó Ilonával pedig az általa írt békemiséről és a női karmesterek mostoha helyzetéről beszélgetünk. Várja Önöket a műsorvezető: Kalmár András

2023-03-29 16:05:00

A Nap Vendége

Lentner Csaba közgazdász, egyetemi tanár. A műsorvezető Szajlai Csaba.

2023-03-29 18:05:00

Friss hírek