Sárkány Réka ügyvezető a társaság létrejötte és akkreditálása alkalmából tartott ünnepségen elmondta: létrehoztak egy olyan új, független intézményt, amely célkitűzése, hogy országos lefedettséggel, korrekt, szakmailag felkészült kollégák bevonásával, a jogszabályi előírásoknak maradéktalanul eleget téve, jó hírnevű, szakmaiságáról híres vizsgaközponttá nője ki magát.

A PERFEKT Vizsgaközpont Nonprofit Kft. első körben a Nemzeti Akkreditáló Hatósághoz 6 KEOR (Képzési területek Egységes Osztályozási Rendszere) tekintetében nyújtott be akkreditációs kérelmet. A KEOR-okban a többi között a következő szakmák találhatók: Vállalkozási mérlegképes könyvelő, Adótanácsadó, Munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző, Kazánkezelő (max.12 t/h), Kazángépész (12 t/h felett), Ipari olaj- és gáztüzelő berendezés kezelő, Aranykalászos gazda, Munkavédelmi előadó.

Sárkány Réka kiemelte, hogy a Vizsgaközpont partnerséget és korrekt, hosszú távú kapcsolatot kínál az összes képző intézmény és vállalati szereplő számára. Hangsúlyozta, céljuk a vállalt képzési területeken a vizsgák szakszerű és magas színvonalú lebonyolítása, illetve az akkreditált képzési területek számának bővítése annak érdekében, hogy a régióban és országosan zajló képzések valóban reagálni tudjanak a munkaerőpiac által támasztott igényekre.

A szakmai és képesítő bizonyítványok megszerzése által a vizsgázók a tanulmányaik során megszerzett tudásukat validálni, hitelesíteni tudják, és tudásuk birtokában új vagy kedvezőbb munkalehetőséget kaphatnak.

„Vizsgaközpontunk a munkaerőpiaci és megrendelői igényekre reagálva folyamatosan bővíteni kívánja a vizsgáztatási területeit; újabb és újabb szakmacsoportok tekintetében kíván a jövőben megjelenni" – fejtette ki az ügyvezető.