Az XTB azt a küldetését követve, hogy a befektetők első számú választása legyen, folyamatosan bővíti kínálatát és befektetési lehetőségeit, hogy ügyfeleinek a pénzügyi instrumentumok legszélesebb választékát nyújthassa. A jelenleg elérhető több mint 2 100 instrumentum, azaz Forex, indexek, áutőzsdei, részvény és ETF CFD instrumentumok mellett az XTB lehetőséget kínál kriptovaluta CFD-kbe való befektetésre is.

A kriptovalutákon alapuló instrumentumok a befektetési iparágban évek óta a legnagyobb érzelmeket kiváltó témák közé tartoznak. A kriptovaluták több százezer befektető portfóliójának fontos elemévé váltak - a világ leggazdagabb embereitől az alapkezelőkön keresztül az egyéni befektetőkig. Az XTB ügyfelei körében is nagyon népszerűek. 2021 első felében az XTB Csoport ügyfeleinek 20%-a legalább egy tranzakciót hajtott végre kriptovaluta CFD-ken, és az új ügyfelek közel 10%-a számára a kripto CFD-ken végrehajtott tranzakció volt az első, amelyet a számlanyitás után megvalósítottak.

Az XTB-nél már elérhető új kriptokínálat részeként a bróker közel megháromszorozta az elérhető kriptovaluta instrumentumok számát, és új, vonzó spreadeket vezetett be. Az XTB ügyfelei a korábban elérhető Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash és Ripple mellett mostantól akár 9 új kriptovalutába - Binance Coin, Cardano, Chainlink, Dogecoin, EOS, Polkadot, Stellar, Tezos és Uniswap - is befektethetnek. Az új kriptovalutákkal együtt új, vonzó spreadek is bevezetésre kerültek, amelyek az instrumentumtól függően akár a piaci ár 0,22%-át tehetik ki .

"A kriptovaluták népszerűsége mindenhol látható. Azok az ügyfelek, akik elsősorban a volatilitás kihasználásában érdekeltek, és nem kívánnak kriptovalutákat fizikailag tartani, ismételten új instrumentumok felől érdeklődnek. Ezért majdnem megháromszoroztuk a kriptovaluta CFD-k számát, és vonzó spreadeket vezettünk be. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ez a piac sokkal érzékenyebb a nagy ingadozásokra és a befektetők kockázati hangulatának hatására, amit ügyfeleink gyakran próbálnak kihasználni azzal, hogy a piac ellenében rövid pozíciót vesznek fel egy adott kriptopénzen" - mondta David Šnajdr, az XTB regionális igazgatója.

* További információ ezen az oldalon érhető el.

Az XTB kínálatába bevezetett kilenc kriptovaluta CFD közül három érdemel különös figyelmet a befektetők részéről.

Dogecoin (DOGE) kriptopénz, amelyet 2013-ban viccből hoztak létre a Bitcoin ellenében, amely néhány éve kezdett népszerűvé válni. Ennek a kriptopénznek a népszerűsége a népszerű „Doge” mémhez kapcsolódik. Érdemes azonban megemlíteni, hogy a Dogecoin egy úgynevezett inflációs kriptopénz, azaz a kínálata nem korlátozott.

A Polkadot (DOT) projekt 2015-ben indult, és az Ethereum projekthez kapcsolódó korábbi igazgatók kezdeményezték. Az első tokenek eladására 2017-ben került sor. Ez kriptopénz abban különbözik a többitől, hogy több blokkláncot is támogat. A kapitalizáció szempontjából a 9. legnagyobb kriptopénz.

A Stellar (XLM) 2013-ban jött létre egy másik, a pénzügyekhez kapcsolódó innovatív projekt, a Ripple társalkotójának köszönhetően. A Stellar lényegében egy nagy pénzügyi hálózat, amelyet arra terveztek, hogy lehetővé tegye a gyors, határokon átnyúló fizetéseket nagy mennyiségű valutában.

 

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. Ennél a szolgáltatónál a lakossági befektetői számlák 77%-án veszteség keletkezik a CFD-kereskedés során. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.