A demonstrálók ellen a rendőrök és a katonák éles lőszerrel is fellépnek, amit már több nemzetközi jogvédő szervezet elítélt. A Trend FM-nek nyilatkozó Latin-Amerika szakértő szerint a Boluarte-kormány lemondása már nem oldja meg a problémát, mivel a lakosság a túlkapások kivizsgálását is követeli.

Vogel Dávidot a belpolitikai helyzet értékeléséről Énekes Gábor kérdezte. Az interjúban arról is szó volt, hogy a rézpiacra hogyan hathat ez a válság, Peru ugyanis a világ második legnagyobb réztermelőjének számít.

Kedden „politikai tűzszünet" elfogadására szólította fel a tiltakozókat Dina Boluarte, miközben a főváros utcáin ismét több száz tüntető vonult utcára, és szemtanúk szerint összecsapások törtek ki a tiltakozók és a rendőrök között. A városközpontban több órán át tartó zavargások után helyreállt a nyugalom.

A tiltakozások eddig kétmilliárd sol (184 milliárd forint) kárt okoztak a termelésben, és hárommilliárdos (276 milliárd forint) kárt az infrastruktúrában – közölte az elnök egyik sajtótájékoztatóján.